27 Eki 2023

Öğretim Üyemize KM3NeT İşbirliği’nden Üyelik

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Kazım Yavuz Ekşi, 16-20 Ekim tarihleri arasında Paris’te düzenlenen toplantıda KM3NeT İşbirliği üyeliğine kabul edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Kazım Yavuz Ekşi, 16-20 Ekim tarihleri arasında Paris’te düzenlenen KM3NeT Yıllık Toplantısı’nda “Genç nötron yıldızlarından nötrino ışıması” başlıklı sunumuyla KM3NeT İşbirliği ortak üyeliğine kabul edildi.

Akdeniz’in derinliklerinde kilometreküp hacminde bir dedektör yaparak nötrinoları tespit etmeyi hedefleyen ve 250 civarında bilim insanını bir araya getiren KM3NeT İşbirliği (The Cubic Kilometre Neutrino Telescope Collaboration) ortak üyesi Prof. Dr. Ekşi, organizasyon kapsamında düzenlenecek astrofizik alanındaki toplantılarda ve çalışmalarda yer alacak.

Prof. Dr. Ekşi, aynı zamanda KM3NeT İşbirliği’ne katılan ilk Türk bilim insanı olarak astro-parçacık fiziği alanında ülkemiz adına önemli bir gelişmeye imza attı.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.