24 Eki 2023

İTÜ 2023-2024 Akademik Yılı Töreninde Sürdürülebilir Başarı Vurgusu

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı’na, Ayazağa Yerleşkesinde yapılan açılış töreniyle başladı. Rektörümüz, İTÜ’nün 250 yıllık mirasının önümüzdeki yolu aydınlatmaya devam edeceğini dile getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 251. kez öğrencilerine kapılarını açtığı 2023-2024 Akademik Yılını, 16 Ekim’de Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle başlattı. Öğrencilere akademik yılın ilk dersini vermek üzere Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün törende yerini aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katıldığı açılış töreni, İTÜ sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandı.

Yeni akademik yıl açılış töreni, “İTÜ Döngüsü” kısa filminin gösterimiyle başladı. Akademik ve idari personelden oluşan İTÜ 250. Yıl Türk Müziği Korosu bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Törende “250. Yılda 250. Bin Fidan Kampanyası” kapsamında koro katılımcıları adına Rektörlük tarafından fidan bağışı gerçekleştirildi.

2023 yılı adeta bir zirve noktası

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, dinletinin ardından, “İTÜ Ailesi olarak daha büyük başarılara imza atacağımız, daha fazla katma değer üreteceğimiz ve daha çok çalışacağımız bir akademik dönem olmasını umuyorum,” sözleriyle konukları selamladı. Prof. Dr. Koyuncu ayrıca, 250. Yıl Etkinliklerinin heyecanını paylaştı: “Neredeyse üç yıldır üzerinde çalıştığımız 250. Yıl Etkinliklerimizde 2023 yılı adeta bir zirve noktası oldu.”

250. Yıla özel belgesel serisi, müze ve daha fazlası

250. Yıl Etkinlikleriyle, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250 yıllık köklü tarihi boyunca yol gösteren, inşa eden ve dönüştüren özelliklerine vurgu yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Koyuncu, “2023 yılı içinde İTÜ’nün 250. Yıl coşkusunu; yapılan seminerlerle ve özel toplantılarla, spor karşılaşmalarıyla, 250. Yıla özel yayınlarımızla, belgesellerimizle, açılan müzemizle, yapılan söyleşilerimizle, İTÜ Ödüllerimizle, 250. Yıl kitap çalışmalarımızla ve önümüzdeki günlerde galasını gerçekleştireceğimiz İTÜ 250. Yıl Belgeselimizle doyasıya yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz,” dedi.

Üniversite tercihinde güçlü ivme

“Tanıtım günlerinde tek hedefimiz İTÜ’nün tanıtımını yapmaktan ibaret değildi… Bizler, öncelikli olarak gençlerimize bir vizyon aşılamak ve ileride mutlu olacakları meslekler seçmelerini sağlamak istiyoruz,” diyen Prof. Dr. Koyuncu, İTÜ’yü tercih edenlerin sayılarındaki güçlü artış ivmesine dikkat çekti. YKS tercihlerinin belirlenmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi öğrencilerin yine İTÜ’yü tercih ettiğini söyledi: “Bu sene ilk bine giren öğrencilerimizden aramıza daha fazla katılım olurken, Türkiye birincisi olan iki öğrencimiz yine İTÜ Ailesine katılmış oldu. 2023 YKS’de ilk binden toplam 102 öğrencimiz bu yıl İTÜ’yü tercih etti. Çoğunlukla sayısal bölümden öğrenci aldığımız da göz önünde bulundurulursa, yüzde 10’u aşan çok ciddi bir orandan bahsediyoruz. Geçen yıl bu sayı 98’di. Bir önceki yıl ise 48…”

İTÜ’lüler ve milli teknoloji hamlesi

İTÜ’nün 2023-2024 Akademik Açılış Yılı Dersi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından verildi. Prof. Dr. Görgün, açılış dersinde yaptığı sunumla öğrencilere ilham verici tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ’nün elde ettiği başarılarda katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek başladığı açılış dersinde, “Köklerimizden gelen bilgelik bugünkü teknolojimize dönüşüyor,” sözlerinin ardından bilim tarihine yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

İnovasyon ve teknolojiye dayalı güvenlik çözümlerinin barışı ve güvenliği korumak için kritik rol oynadığına dikkat çeken Prof. Dr. Görgün, “Buna katkı sağlayan üniversitelerimizin başında İTÜ geliyor,” dedi. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e savunma sanayiinin tarihsel gelişimine yönelik öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Görgün, İTÜ mezunu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1985’te Savunma Sanayii Başkanlığı’nı kurması dolayısıyla İTÜ’nün savunma sanayiine yaptığı önemli katkıyı vurguladı.

Öğrenci ve akademisyenlere tebrik

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, üniversitemize dereceyle girmiş yeni öğrencilerimizle ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren proje takımlarımıza tebrik belgelerini takdim etti. Akademik başarılarıyla çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirilmeye değer görülen öğretim üyelerimize plaket verilmesiyle tören sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ