12 Eki 2023

Öğretim Üyemiz Dr. Kübra Onbaşlı’ya TÜSEB’den Proje Desteği

Öğretim üyemiz Dr. Kübra Onbaşlı’nın yürütücüsü olduğu “Pankreas kanseri tedavisi için hedefli kombine tedavi potansiyeli olan teranostik SPION’ların geliştirilmesi” başlıklı proje TÜSEB B Grubu Ar-Ge projesi programı” çerçevesinde desteğe hak kazandı.

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Kübra Onbaşlı, “TÜSEB B Grubu Ar-Ge projesi programı” çerçevesinde desteğe hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Onbaşlı’nın “Pankreas kanseri tedavisi için hedefli kombine tedavi potansiyeli olan teranostik SPION’ların geliştirilmesi” başlıklı projesi, klinikte tedavisi en zor ve en ölümcül kanserlerden biri olan pankreas kanseri tedavisine alternatif bir yöntem sunarak kliniğe geçiş aşamasında önemli katkı sağlamayı ve ülkemizin sağlık alanında gücünü arttırmayı hedefliyor.

Yürütücülüğünü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yapacağı projede Koç Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi araştırmacı kurum olarak yer alıyor.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.