12 Eki 2023
İTÜ’de 3. Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı
İTÜ’nün METEM’in destekleriyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlendi.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi’nin (METEM) destekleriyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Malzeme Teknolojileri ve Metalurji Konferansı (MTM 2023), 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, alanında uzman çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.
Malzemenin verimli kullanımında sürdürülebilirliğin önemi
Akademisyenleri, endüstri temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren konferansın açılış oturumuna katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak son yıllarda üzerinde yoğun biçimde durduğumuz sürdürülebilirlik meselesi de doğrudan malzeme bilimi ve malzemenin verimli kullanımına vurgu yapmaktadır. Bugün dünyamızı ilgilendiren birçok konuda olduğu gibi metalurji ve malzeme biliminde de sürdürülebilirlik çok önemli bir yerde duruyor,” ifadeleriyle malzemenin verimli ve dönüştürülebilir şekilde kullanımının hem bugün hem de yakın gelecekte mühendisliğin önemli gündem maddelerinden biri olacağının altını çizdi.
İTÜ Ayazağa, ülkemizin en sürdürülebilir kampüsü
İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Kampüsü’nün, uluslararası GreenMetric sıralamasında “Dünyanın en sürdürülebilir 47’nci kampüsü” seçilmiş olmasına vurgu yapan Prof. Dr. Durak Ata, konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Türkiye’den ilk 50’ye giren ilk ve tek üniversite olarak sıralamada yerini alan İTÜ, bu başarısıyla aynı zamanda altıncı kez Türkiye birinciliğini elde eden tek üniversite konumundadır. Bizim kampüsümüz bu bakımdan ülkemizdeki en yeşil kampüs olmayı da sürdürüyor.”
İleri seramik ve kompozitler, biyomalzemeler, ilaç dağıtım sistemleri, metalurji, nanomalzemeler, enerji malzemeleri, geridönüşüm ve sürdürülebilirlik, elektronik, manyetik ve optik malzemeler, hesaplamalı modelleme, geleneksel kil esaslı seramikler, eklemeli imalat gibi konularda uzman akademisyenlerin bildirilerini sunduğu, üç gün süren kongre kapsamında, ziyaretçilere metalurji ve malzeme bilimi alanındaki teknik gelişmeleri gözlemleme fırsatı sunan stantlar da ilgi odağı oldu.