09 Eki 2023

İTÜ, EELISA Uluslararası Konferansı İçin Bükreş’te

5-6 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen “1. EELISA Uluslararası Konferansı”na İTÜ’lü akademisyenler de sunumlarıyla katıldılar. Konferans ile eşzamanlı düzenlenen toplantılarda ve törende EELISA’nın ikinci aşaması için imzalar atıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği (EELISA) tarafından bu yıl ilk kez Romanya’nın başkenti Bükreş’te 5-6 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen EELISA Uluslararası Konferansı, dünya üniversitelerinden akademisyenleri bir araya getirdi.

Avrupa genelinde yükseköğrenim alanında önemli bir buluşma olmayı hedefleyen konferansa Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar, Rektörümüz ve EELISA Rektörler Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Rektör Yardımcısı ve EELISA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, İTÜ EELISA Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Emrah Acar, İTÜ EELISA-InnoCORE Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bersam Bolat ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin katıldılar.

Romanya’nın en köklü mühendislik okulu olan Bükreş Politeknik Üniversitesi’nin (UNSTPB)  ev sahipliği yaptığı konferansta İTÜ’lü akademisyen ve öğrencilerin sunumlarının da yer aldığı oturumlar gerçekleştirildi. 27 farklı oturumda bildiri sunan dünya akademisyenlerinin katıldığı programda ayrıca sergiler ve film gösterimleri de yer aldı.

EELISA 2. aşama için imzalar atıldı

İki gün süren ve yeni Avrupa mühendislik modeli, geleceğin üniversitesi, yenilikçi pedagojiler, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir işbirliğinin güçlendirilmesi gibi konu başlıkları hakkında düzenlenen oturumlarda 300’den fazla katılımcıyı buluşturan konferans ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilen EELISA Yönetim Kurulu toplantısı da etkinliğin önemli bir parçası olarak dikkat çekti.

Ulusal yetkililer ile uluslararası kuruluş temsilcilerini bir araya getiren EELISA Yönetim Kurulu toplantısında, geleceğin mühendisliğini şekillendiren süreçlerde küresel işbirliğinin sunduğu fırsatlar vurgulandı. Türkiye Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun katıldığı toplantıda aynı zamanda EELISA’nın ikinci aşaması için imzaların atıldığı bir tören düzenlendi.

EELISA hakkında

EELISA, kurucu ortakları arasında İTÜ’nün de yer aldığı “Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği” (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance — EELISA), bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi Birliği’nin kısa adıdır.

EELISA Avrupa Üniversitesi’nin vizyonu; yeni bir mühendislik modeli yaratarak güncel toplumsal sorunlara akıllı ve sürdürülebilir mühendislik çözümleri üretmek, böylece geleceğin mühendislerine gerekli teknik ve sosyal yetkinlikleri sağlayarak Avrupa eğitim alanını dönüştürmektir.

EELISA; sekiz ülkeden toplam on üniversitenin oluşturduğu bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi olarak 195 bin öğrenciyi, 18 bin öğretim üyesini ve 12 bin idari personeli kapsamaktadır. 2019’da kurulun EELISA, kurumsallığını tamamlayıp ikinci faza geçiş hazırlıkları içerisindeydi. Bu törende imzalanan belgeyle birlikte resmi olarak ikinci faz aşamasına geçmiş oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ