06 Eki 2023

İzmir TEKNOFEST’te İTÜ’den Dikkat Çeken Başarılar

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı’nda ziyaretçilere kapılarını açtı. Festival kapsamında düzenlenen teknoloji ve girişim yarışmalarında İTÜ’lüler elde ettikleri başarılarla ödüle layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı’nda düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri de yerini aldı. Hava gösterileri, eğitici atölye etkinlikleri, hava ve kara araçları sergisi, simülasyon deneyim alanları gibi çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan festival kapsamında düzenlenen teknoloji ve girişim yarışmalarında İTÜ’lüler elde ettikleri başarılarla ödüle layık görüldüler.

“Adaptive Sound Shield” projesine en iyi girişim ödülü

İTÜ Mimarlık Fakültesi yüksek lisans öğrencimiz Öznur Çakır Aydoğan, 2022 yılında incelemeli buluş patenti alan “Adaptive Sound Shield” adlı ses verileri etkileşimli dinamik  adaptif cephe modülü sistemi projesiyle katıldığı TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda, “Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri” alanında en iyi girişim ödülünü almaya hak kazandı.

“Beespenser” projesi, devre kartı prototipleme sürecini hızlandıracak

İTÜ öğrenci ve mezunlarından oluşan beş kişilik bir grup (Elif Can, Kadir Berat Yıldırım, Kaan Yapıcı, Yaren Özdemir ve Ömer Faruk Güleç) tarafından hazırlanan “Beenspenser” projesi ise TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen Pre Take-Off Girişim Yarışması’nda, “Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri” kategorisinde en yüksek puanı toplayarak “En İyi Girişim” seçildi. 

Devre kartı prototipleme süreçlerini daha sürdürülebilir şekilde gerçekleştirmeyi hedefleyen ödüllü proje sayesinde, laboratuvar ortamında bir saat gibi kısa sürelerde baskı devre kartı elde etmek mümkün hale gelecek.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ