29 Eyl 2023

Denizcilik Fakültemize Yeni Simülatör Birimleri

İTÜ Denizcilik Fakültesi Yeni Simülatör Birimleri açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye’nin en köklü denizcilik eğitim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi, teknik imkânlarını geliştirmeye ve öğrencilerinin eğitim kalitesini yükseltmeye devam ediyor. İTÜ Denizcilik Fakültesi Simülatörler Merkezi, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla yeni simülasyon birimlerine kavuştu.

29 Eylül 2023 günü Tuzla Yerleşkemizde bulunan Müh. Suay Umut Konferans Salonu’nda gerçekleşen simülatör birimlerinin açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca katıldı.

“Önceliğimiz, öğrencilerimizi alanlarının ‘en iyisi’ olarak yetiştirmek…”

Açılış konuşmasında, İTÜ’nün denizcilik alanında geçmişten günümüze üstlendiği misyona dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Teknolojik ilerlemenin ve bilgi üretim faaliyetinin epeyce yoğun olduğu günümüzde, denizcilik alanındaki başarılarımıza yenilerini eklemek ve özellikle akademiyle iş dünyasını birbiriyle çok sıkı kaynaştırmak adına, elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz,” sözleriyle İTÜ’nün geleceğin denizcilerini “en iyi” şekilde yetiştirmeyi öncelediğini vurguladı.

Uygulamalı eğitimin, özellikle denizcilik alanındaki önemine işaret eden Prof. Dr. Koyuncu, “İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın çok değerli katkıları ile yerli ve milli imkânlarla üretilmiş olan Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü, Makine Dairesi Simülatörü, GMDSS Simülatörü, ECDIS-RADAR Simülatörü ve Sıvı Yük Elleçleme (Tanker) Simülatörlerini, Denizcilik Fakültemize kazandırdık. Bugün açılışını yaptığımız yeni simülatör birimlerimiz, inşallah öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine ve denizcilik sektörüne uzun yıllar hizmet edecektir,” diyerek İTÜ’nün tıpkı geçmişte olduğu gibi, yakın gelecekte de Türk denizciliğine katkı sağlamayı önemsediğini dile getirdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi, ülkemiz için önemli bir kulvarı temsil ediyor.”

İTÜ’nün teknik üniversiteler arasındaki öncü konumuna vurgu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “Bugün, üniversitelerimiz ihtiyaç duydukları her alanda gereken tüm ekipman ve eğitim içeriğine kolayca ulaşabilir, hatta bu içerikleri kendi üretebilir hale gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi de bu hususta en iyi konumdadır,” sözleriyle İTÜ’nün teknik üniversiteler arasındaki öncü konumunu vurgularken, “Fakültenin teorik altyapının yanı sıra pratik ve uygulama alanına da önem vermesi, eğitim hayatlarına başladıkları andan itibaren öğrencilerini bu alana hazırlaması, bu sektörde işinin ehli denizcilerimizin yetişmesine büyük bir katkı sağlıyor,” diyerek İTÜ’nün sahip olduğu teori ile pratiğin birbirini tamamladığı eğitim anlayışının altını çizdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Özcan Arslan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kıran’ın da konuşmalarının yer aldığı açılış programı, yeni simülatör birimlerine yapılan ziyaret ile sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ