28 Eyl 2023

İTÜ’de Kahramanmaraş Depremleri Konferansı

İTÜ, UNESCO ve IPRED ile işbirliğiyle düzenlenen “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” konulu uluslararası konferans, 27 Eylül 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde uzmanları bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) ve IPRED (Deprem Zararlarının Azaltılması Uluslararası Platformu) işbirliğiyle 27 Eylül 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” konulu uluslararası konferans, depremin sosyal sonuçları ve çözüm önerileri üzerine bilimsel konuşmalara ev sahipliği yaptı.

Açılış oturumunda, UNESCO temsilcisi Abou Amani ile Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata video konuşmalarıyla yer alırken Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ise açılış konuşmasında konferans organizasyonunu üstlenen İTÜ İnşaat Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı’nın kuruluşunun 30. yılına vurgu yaparak, 1993 Erzincan Depremi’nin ardından kurulan bu laboratuvarın, İTÜ bünyesinde depremlerin toplumsal etkisini azaltma yönündeki bilimsel çabalarının altını çizdi.

UNESCO-IPRED kapsamında Cezayir, Şili, Mısır, El Salvador, Endonezya, Kazakistan, Meksika, Peru, Romanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Amerika, Çin ve Türkiye’den pek çok katılımcıların yer aldığı konferansta; teknik bulgular, saha deneyimleri ve depremin sonuçları ele alındı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ