22 Eyl 2023

İTÜ’de Kahramanmaraş Depremleri Konferansı

İTÜ’nün UNESCO ve IPRED ile birlikte düzenleyeceği “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” konulu uluslararası konferans, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) ve IPRED (Deprem Zararlarının Azaltılması Uluslararası Platformu) ile birlikte düzenleyeceği “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri” konulu uluslararası konferans, 27 Eylül 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 09.00-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

UNESCO-IPRED kapsamında Cezayir, Şili, Mısır, El Salvador, Endonezya, Kazakistan, Meksika, Peru, Romanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Amerika, Çin ve Türkiye’den katılımcıların yer alacağı konferansta, deprem bölgesinde farklı alanlarda çalışmalar yapan ülkemiz bilim insanlarının yanı sıra İngiltere, Japonya ve Şili’den gelecek katılımcı uzmanlar sunumlar yapacak.

Konferans programında sunulacak konuşmalarda; Kahramanmaraş Depremleri’nin harekete geçirdiği dev aktif faylar, farklı bakış açılarıyla deprem bölgesi gözlemleri ve çıkarılan dersler, uluslararası işbirlikleri, geoteknik ve temel mühendisliği konuları, geleneksel ve endüstriyel binalar ile altyapı tesisleri, tarihi eserler, depreme göre tasarımda yeni arayışlar ve Türkiye, Japonya ve Şili deprem yönetmelikleri gibi konu başlıkları üzerinde durulacak. Yapılan konferans sunumlarının ardından ayrıca katılımcıların sorularına yer verilecek.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ