20 Eyl 2023

İTÜ, 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 138. Sırada!

İTÜ, akademik derecelendirme kuruluşu QS tarafından bu yıl ilk kez yapılan Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 138. sırada yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında sürdürülebilir başarı için gerçekleştirdiği çalışmalarla akademik derecelendirme kuruluşlarından başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

İTÜ, Avrupa’da en iyi yüzde 20 içinde

İTÜ, dünya çapındaki saygın akademik derecelendirme kuruluşlarından QS (Quacquarelli Symonds) tarafından bu yıl ilk kez yapılan 2024 Avrupa Üniversite Sıralaması’nda Avrupa’daki 690 yükseköğretim kuruluşu arasından 138. oldu. İTÜ ayrıca, Türkiye’de değerlendirmeye alınan 73 üniversite arasında da 2. sırada yer aldı.

İTÜ, uluslararası araştırma ağıyla Türkiye’de birinci!

2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda 138. sırada olan İTÜ, bu derecesiyle Avrupa’daki en iyi yüzde 20’lik üniversite dilimi içinde yer aldı. İTÜ, değerlendirmeye konu olan metrikler arasında “Uluslararası Araştırma Ağı” başlığında Türkiye 1.’si olurken “Akademik Tanınırlık”, “İşveren Tanınırlığı” ve “Sürdürülebilirlik” başlıklarında 2. oldu.

“Sistematik çalışma başarı getirdi”

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda elde edilen sonucu şu sözlerle değerlendirdi: “İTÜ 250. yılında akademik derecelendirme sonuçlarında başarılı sonuçlar elde ederek bizleri gururlandırmaya devam ediyor. 2024 QS Dünya Üniversite Sıralaması’nda geçtiğimiz yıl 601-650 aralığından bu yıl 404. sıraya yükselmiştik. Ardından, bu yıl ilk kez açıklanan 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması çabalarımızın değerini bir kez daha ortaya koydu.” İTÜ’nün, bir “Avrupa Üniversitesi” modeli inşa etmek adına yola çıkan EELISA projesinin öncülerinden olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Koyuncu, İTÜ’nün akademik sıralamalarda ilk 100 hedefini hatırlattı.

QS Avrupa Üniversite Sıralaması ve metodolojisi

QS Avrupa Üniversite Sıralamaları, Quacquarelli Symonds akademik derecelendirme kuruluşu tarafından çeşitli kriterlere göre bu yıl ilk kez yapılan bir üniversite sıralamasıdır. Araştırma ve Keşif, İstihdam, Öğrenme Deneyimi, Küresel Etkileşim ve Sürdürülebilirlik başlıklarını kapsamaktadır. Bu başlıkların altında değerlendirmelerin yapıldığı “Akademik Tanınırlık”, “Uluslararası Araştırma Ağı” gibi metrikler bulunmaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ