23 Ağu 2023

İTÜ Autobee Takımımızdan Uluslararası Şampiyonluk

İTÜ Autobee Takımımız Norveç'te gerçekleşen ve 6 ülkeden 7 takımın katıldığı Njord 2023 Otonom Gemi Yarışması’nda birinci olarak hem okulumuzu hem de ülkemizi gururlandırdı.

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yaşını kutlarken uluslararası başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Farklı kategorilerde otonom araçlar üreten İTÜ Autobee Takımı, geçen sene üretmeye başladığı su üstü araçlar ile SSB’nin düzenlediği robotik yarışmasında ikinci olduktan sonra ürettikleri ikinci araçları ile Njord 2023 Otonom Gemi Yarışması’na katıldı.

Norveç, Amerika, Portekiz, Hindistan, İskoçya ve Türkiye’den toplam 7 takımın katıldığı, toplam üç görevden oluşan yarışmada, takımımız “yol bulma”, “park etme” ve “kazadan kaçma” görevlerinin ikisini tamamlayarak birincilik elde etti.

İTÜ Autobee Takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.