21 Ağu 2023

İTÜ’de Uluslararası BioGate Yarışması

Uluslararası alanda bir ilk olan BioGate Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Yarışması 19-20 Ağustos tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yılında ev sahipliği yaptığı dünyada ve ülkemizde bir ilk olan BioGate Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Yarışması ve Konferansı ile yine adından söz ettirdi. Yapay pandemi, sentetik biyoloji, astrobiyoloji, biyosensör ve hesaplamalı biyoloji alanlarında çalışan Oxford, Washington, Johns Hopkins ve Aarhus gibi birçok üniversiteden akademisyenin jüri üyesi olarak görev yaptığı ve konferans verdiği yarışmanın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptı.

Prof. Dr. Koyuncu, konuşmasında “Alanında bir ilk olan Uluslararası BioGate Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Yarışması, İTÜ lisans öğrencilerinden oluşan GALEN Proje Takımı tarafından düzenlenmektedir. Dünyanın birçok bölgesinden gelen öğrencileri ve farklı üniversitelerindeki akademisyenlerden oluşan jüri üyelerini İstanbul’da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz,” dedi.

Birçok çeşitli konferansın verildiği yarışmada, sadece biyoteknoloji değil, disiplinlerarası birçok proje sunumu da gerçekleşti. Etkinlik sponsorları ile proje takımlarının stantlarının da yer aldığı bu önemli etkinlikte, gençler projelerini yatırımcılar ile buluşturma fırsatı elde etti.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ