18 Ağu 2023

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne Büyük İlgi

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin 2023 yılında da gözdesi yine İTÜ oldu. Ayazağa Yerleşkesi’nde 24 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne 20 binden fazla öğrenci katılım gösterdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en köklü teknik üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. Yaşını kutlarken bu yıl da iyi bir üniversite hayali kuran gençlerin ilk durağı oldu. 24 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşen İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri, 20 binden fazla öğrencinin katılımıyla sona erdi.

13 fakülte, birçok öğrenci ve proje takımının yanı sıra çift diploma programları, İTÜ KKTC Kampüsü, Öğrenci İşleri, Erasmus Ofisi, Ginova, Yurt ve Burs Ofisi ve PDR stantlarının da yer aldığı etkinlikte, üniversite adayları İTÜ’ye ve okumak istedikleri bölüme dair sorularına cevap buldular. Önde gelen mühendislik bölümlerinin yanı sıra 2020-2021 eğitim yılında açılan Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü ile bu yıl açılan ve ilk defa öğrenci alacak olan Siber Güvenlik Meslek Yüksek Okulu standı da ilgiyle karşılaştı.

Toplam 12 gün süren İTÜ Tanıtım ve Tercih günleri boyunca genel okul sunumlarına ve kampüs turlarına katılan üniversite adayları, bu süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi’nin iki buçuk asırlık birikiminin sergilendiği İTÜ Müzesi’ni ziyaret etme şansını da yakaladılar.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ