03 Ağu 2023

İTÜ MİAM ve Dolby Institute Arasında Protokol

İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MİAM), Dolby Institute ile imzaladığı protokolle birlikte müzik çalışmalarını bir üst aşamaya çıkardı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İlklerin üniversitesi İTÜ, 250. yaşını kutlarken bir ilke daha imza attı. İTÜ ve Dolby Institute arasında imzalanan protokol neticesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MİAM), Dolby Institute ile işbirliği yapan ilk ve tek Türk Üniversitesi oldu.

Bu protokol kapsamında, hem öğrenciler hem de akademik personel uluslararası ölçekte profesyonel stüdyolar ve üniversitelerin dahil olduğu yeni bir bilgi ve iletişim ağının parçası haline gelebilecek.

2000 yılından beri ülkemizin müzik sektörüne hem eğitim hem de kayıt ve prodüksiyon alanında hizmet veren İTÜ MİAM Ses Kayıt Stüdyosu kontrol odası, İTÜ lisansüstü öğrencileri ve akademik kadrosunun yoğun çabalarıyla üç boyutlu ses prodüksiyonlarına hazır hale getirildi ve Dolby saha ekibi tarafından kalibre edilmesiyle birlikte ülkemizdeki üniversiteler içerisindeki ilk ve tek Dolby onaylı stüdyo oldu. İTÜ MİAM’da sürdürülen çalışmalar kapsamında, üç boyutlu ses laboratuvarının tamamlanmasının ardından MİAM ana kayıt stüdyosu Dolby Atmos formatını destekleyecek şekilde tekrar düzenlendi ve geliştirildi.

Bu protokolle birlikte İTÜ MİAM, üç boyutlu ses ve kayıt teknolojisi anlamında Türkiye’nin en nitelikli stüdyosu haline geldi.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ