19 Tem 2023

İTÜ Kulüp ve Proje Takımlarımızdan Dünya Şampiyonlukları

İTÜ’nün 250. yılında Kulüp ve Proje Takımlarımız uluslararası yarışmalarda üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil ederek çok sayıda şampiyonluk ve derece elde etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yaşını kutlarken spor, sanat ve bilimsel alanlarda art arda başarılar kazanmaya devam ediyor. Toplam yedi kulüp ve proje takımımız, katıldıkları uluslararası yarışmalarda, çeşitli alanlarda ülkemizi ve üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil etti. Mimari tasarım, dans, mühendislik, havacılık ve denizcilik gibi farklı alanlarda ve dünyanın farklı yerlerinde yarışan takımlarımız gittikleri her yerden şampiyonluklar ve dereceler elde ederek döndü.

* ABD’de düzenlenen ve dünyanın en prestijli insansız hava aracı yarışması olan AUVSI SUAS’a bu sene de katılan takımımız, 72 takım arasından birinci oldu.

* İTÜ ATA Takımımız, İngiliz Makine Mühendisleri Odası tarafından İngiltere’de düzenlenen IMechE UAS Challenge’da dünya şampiyonu oldu.

* Vefa Havacılık Takımımız, IREC Yarışması’nda en iyi performans gösteren ve en yüksek puan alan Türk takımı olarak başarılı bir atış ve kurtarma gerçekleştirip 4. sırada yer aldı.

* İTÜ Lagari Thrust Roket Takımımız, katıldığı 10.000 feet irtifa kategorisinde 9991 feet irtifaya roket atışı gerçekleştirerek yarışma kapsamındaki en iyi uçuş performans puanını elde etti.

* İTÜ ROV Takımımız, Norveç’te gerçekleştirilen TAC Challenge yarışmasına katılarak, açık denizde yarışan üniversite düzeyindeki ilk Türk ROV takımı olmanın yanında üçüncülük derecesi elde etti.

* İTÜ Dans Kulübümüz, dünyanın dört bir yanından hakem ve dansçıların katılımıyla İstanbul’da düzenlenen World of Dance Türkiye Yarışması’nın Show Latin kategorisinde birinci oldu.

* İTÜ Sismik, 2023 EERI SDC’den mimari ve iletişim dalında İTÜ’den şimdiye dek katılmış ekipler arasındaki en iyi sıralamaları elde ederek üçüncü oldu.

Kulüp ve Proje Takımlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ