13 Tem 2023

İTÜ, YKS Başarısını Ödüllendiriyor

İTÜ, YKS sonuçlarına göre tercih yapan gençlerin büyük ilgisini görüyor. 2022 yerleştirme sonuçlarına göre derece yapan her 10 öğrenciden 1’i İTÜ’yü tercih etti. Bu yıl açıklanan başarı burslarıyla birlikte YKS’de dereceye giren öğrencilerin İTÜ’ye yoğun bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan ettiği 2023’te üniversite sınavı sonucuna göre tercih edilme oranını arttırarak başarısını sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Üniversite yerleştirme puanlarına göre İTÜ’yü tercih edenlerin sayısı her yıl katlanarak artıyor.

İTÜ, 250. yılına ilerlerken, 2021’i “Hamle Yılı” ve 2022’yi de “Dönüşüm Yılı” ilan etmişti. Bu kapsamda İTÜ’yü tercih edecek öğrencilere yönelik imkânlar büyük ölçüde arttırıldı.

İlk binden İTÜ’yü tercih edenlerde büyük artış: 8’den 98’e

İTÜ’nün giriştiği yoğun tanıtım faaliyetleri ve YKS’de ilk bine giren başarılı öğrencilere sunduğu cazip tekliflerle üniversitemizi tercih edenlerin sayısı katlanarak arttı. Yerleştirme sonuçlarına göre 2020 yılında ilk 1.000’den yalnızca 8 öğrenci İTÜ’yü tercih ederken bu sayı 2021’de 48’e, 2022’de ise 98’e yükseldi.

İTÜ’yü tercih eden öğrencilere cazip imkânlar

İstanbul Teknik Üniversitesi, ilk bine girerek İTÜ’yü tercih eden öğrencilere beş yıl süreyle başarı bursu olanağı sunuyor.

İlk 100’deki öğrencilere; beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 6.000 TL başarı bursu, isteğe göre İngilizce hazırlık sınıfını yurtdışında (ABD’de) okuma imkânı, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca İTÜ’nün yüksek standartlı yurtlarında tek kişilik odada ücretsiz barınma olanağı ve 1773 İTÜ Teknopark’ta şirket kurma önceliği sağlanıyor.

İlk 101-500 aralığındaki öğrencilere; beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 5.000 TL başarı bursu, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca İTÜ’nün yurtlarında iki kişilik odada ücretsiz barınma olanağı ve 1773 İTÜ Teknopark’ta şirket kurma önceliği tanınıyor.

İlk 501-1000 sıralamasına sahip öğrencilerden İTÜ’deki bir lisans programını ilk sırada yazıp yerleşenlere beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 4.000 TL başarı bursu, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca İTÜ’nün yurtlarında % 50 indirimli konaklama olanakları sunuluyor.

İlk tercihi İTÜ olanlara da başarı bursu var

Tercih sıralamasında ilk sıraya İTÜ’den bir lisans programını yazan ve tercih ettiği bölüme ilk sıradan yerleşen öğrencilerimize de başarı bursu veriyoruz. Bu şartları sağlayan öğrencilerimiz beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 2.000 TL burs olanağı elde edebiliyorlar.

Sporcu öğrenciler de İTÜ’ye

Sporcu öğrenciler her yıl öğretim süresi döneminde (1 Ekim-30 Haziran) 9 ay boyunca 1.000 TL burs ve öğle yemeği bursu elde edebiliyorlar. Ayrıca milli sporcu öğrencilerimize İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki yurtlarda kayıt önceliği hakkı tanınıyor.

Sporcu öğrencilerin İTÜ’nün sağladığı sporcu bursundan faydalanması için ilgili branşta İTÜ’de üniversite takımında yer alarak faaliyetlere düzenli olarak katılması gerekiyor.

Burslar hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ