19 Haz 2023

“ITU Journal of Wireless Communications and Cybersecurity”, Makale Kabulüne Başladı

İTÜ’nün akademik dergiler arasında yerini alarak mobil iletişim ve siber güvenlik alanlarında bilimsel çalışmaların İngilizce ve Türkçe yayımlanacağı “ITU Journal of Wireless Communications and Cybersecurity”, makale kabulüne başladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Siber güvenlik ve mobil iletişim alanlarında, nitelikli araştırma makalelerine ev sahipliği yapan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın editörlüğünde çevrimiçi yayın yapan ITU Journal of Wireless Communications and Cybersecurity, makale kabulüne başladı.

İletişim ve yapay zekâ ilişkisi, 5G ve 6G kablosuz iletişim, iletişim protokolü tasarımı ve analizi, enerji hasadı iletişimi ve IoT iletişimi gibi kablosuz iletişim alanıyla ilgili konularla; erişim kontrolü ve yetkilendirme, kimlik doğrulama ve biyometri, blok zincir teknolojileri ve kripto para birimleri, Bulut güvenliği ve IoT güvenliği, kriptografi ve kriptanaliz ve donanım güvenliği gibi siber güvenlik alanına ait konularda yapılan bilimsel çalışmaları yılda iki kez okurla buluşturan dergi, isteğe bağlı olarak İngilizce veya Türkçe yazım imkânı sunuyor.

Dergimize hakem ya da yazar olarak katkı sağlamak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ