16 Haz 2023

İTÜ ve TÜSEB’den Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı

İTÜ, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile birlikte düzenlediği çalıştayda sağlık alanında fikirden ürüne dönüşüm sürecini masaya yatırdı. TÜSEB TTO Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı’nda yerlileşme ve ticarileşmenin önemi ile kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin gerekliliği güçlü şekilde vurgulandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ, 250. yılında toplumsal katkıya odaklanan işbirlikleri çerçevesinde TÜSEB ile 12 Haziran 2023’te bir çalıştay düzenledi. Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akadoğan’ın yanı sıra birçok ismin katıldığı TÜSEB TTO Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada “İstanbul Teknik Üniversitesi, yaptığı etkinliklerle ve farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalarla bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma katkı sağlayan projelerin öncüsü konumundadır. Biz İTÜ olarak, iki buçuk asırdır ülkemize ve insanlığa faydalı çalışmalar yapma çabası içinde olduk. Bugün de multidisipliner bir anlayışla bunu sürdürmeye devam ediyoruz,” dedi.

Rektörümüz, “Bahsettiğim multidisipliner anlayışın özellikle son yıllarda tıp alanındaki büyük gelişmelerin kapısını açtığını artık hepimiz biliyoruz. Mühendisliğin, birçok konuda olduğu gibi tıp alanına da çok büyük katkıları olduğunu görebiliyoruz. Üniversitemizde de tıpla temas noktaları epeyce fazla olan çok sayıda çalışma yürütülüyor” sözleriyle multidisipliner anlayışın önemine vurgu yaptı ve çalıştayın bu etkileşimi güçlendireceğini belirtti.

Yapay zekâdan genetiğe birçok başlıkta işbirliği

İTÜ, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile yaptığı protokolle yapay zekâ, tıbbi cihaz, aşı, kanser, biyoteknoloji, genetik gibi birçok başlıkta işbirliği yapmak, birlikte Ar-Ge projeleri yürütmek, laboratuvar, teknopark, hastane gibi yapıları kullanmak için protokol imzalamıştı. Protokol bunlarla sınırlı kalmamak üzere geleneksel ve tamamlayıcı tıp, anne ve çocuk sağlığı, ilaç, biyomalzeme, tanı, kök hücre, klinik araştırmalar, sağlık politikaları, kalite ve akreditasyon gibi diğer başlıkları da içeriyordu.

İşbirliği protokolü kapsamında düzenlenen çalıştay sağlık ekosistemi üzerinden önemli bir toplumsal katkı sağladı. İTÜ’lü öğretim üyeleri çalıştayda tıbbi cihaz, tıbbi görüntüleme ve tıbbi ilaç ve malzeme konularında yürüttükleri projeler hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ