13 Haz 2023

NASA’dan Öğretim Üyelerimizin Projesine Destek

Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Tolga Görüm ve Doç. Dr. Cüneyd Demirel’in Washington Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan İstanbulluoğlu’nun yürütücülüğünde uluslararası bir ekiple hazırladıkları proje NASA’dan destek almaya değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Görüm ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyd Demirel’in yer aldığı ekibin hazırladığı proje, NASA tarafından kabul edildi ve desteklenmeye hak kazandı.

6 Şubat depremlerine odaklanan proje

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin tetiklediği toprak kaymalarının ve ardışık risklerin daha iyi anlaşılmasını hedefleyen proje kapsamında bir ön değerlendirme veri tabanı ve modelleme analizi geliştirilecek. “Coseismic landslides and cascading hazards of the Feb 6, 2023 Turkiye earthquake: Preliminary database development and modeling analysis” başlıklı projeye NASA desteği 27 Mayıs 2023 – 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında sürecek. Projenin bütçesi ise 120 bin dolar.

Türkiye, ABD ve Hollanda’dan proje katılımcıları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, AFAD, Washington Üniversitesi, Maryland Baltimore County Üniversitesi, NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi, Washington Eyaleti Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Twente Üniversitesi bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ