09 Haz 2023

İTÜ MTAL’de Bilim Şenliği

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Şöleni düzenlendi.

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) tarafından düzenlenen 4. Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Şöleni, 8 Haziran 2023’te Beşiktaş'taki İTÜ MTAL Piri Reis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrenci ve öğretmenlerin de katıldığı şölende 10 takım denizcilik, 10 takım elektrik-elektronik, 10 takım bilişim alanında olmak üzere toplam 30 takım projelerini sundular.

Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, etkinlikle yaptığı konuşmada, öğrencilerin yaptığı çalışmaların gelecekleri açısından çok önemli olduğunu belirterek şu sözleri dile getirdi: “İTÜ, tam 250 yıllık bir bilgi birikimine sahip. 250 yıldır ülkemizde mühendislik anlamında çok önemli değerler yetişti. Gelecekte de yetişmeye devam edecek… Burada projeleriyle yer alan gençlerimiz ileride İTÜ’den mezun olup, ülkemize katkı yapmaya devam edecek.”

Program kapsamında düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.