02 Haz 2023

İTÜ, THY ve Boeing “Havacılıkta Sürdürülebilirlik” İçin Bir Arada

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Hava Yolları ve Boeing Türkiye; sürdürülebilir havacılığa geçişi desteklemeye yönelik yeni bir platform için güçlerini birleştirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yaşını kutlarken, sürdürülebilirlik alanında uluslararası işbirlikleri ile etkin bir rol oynamaya devam ediyor. Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu’nun açılış etkinliğinde, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Hava Yolları ve Boeing Türkiye sürdürülebilir havacılık için bir araya geldi. 31 Mayıs 2023’te yapılan açılış etkinliğine, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukçu, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata katıldı.

İTÜ işbirliğinde merkez ve köprü görevi üstlenecek

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, yaptığı açılış konuşmasında; “Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformumuz, İTÜ’nün sürdürülebilirlik odaklı araştırma ve geliştirme projelerine ivme kazandırmayı da hedeflemektedir. Platformun çalışmaları, havacılık sektöründe sürdürülebilirlikle ilgili inovasyonların ortaya çıkmasına katkıda bulunacak, böylece sektörel dönüşümün hız kazanmasını sağlayacaktır,” dedi.

2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir havacılık hedefi

Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu, disiplinlerarası bir yaklaşım ve işbirliği ile gelecekte Türk havacılık sektörünün karbonsuzlaştırma yolculuğunu ve sürdürülebilirlik dönüşümünü daha ileriye taşımak, sürdürülebilir havacılığa yönelik işbirliklerini kolaylaştırmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla; eğitim programları ve sosyal faaliyetlerle bu alanda bilgi ve farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ