26 May 2023

İTÜ’lülerden İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımı

İTÜ’lü öğrenciler, sürdürülebilirlik temasına vurgu yapmak amacıyla düzenlenen İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımı yarışmasında başarılı çalışmalara imza attılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yılında “geleceği dönüştür” vizyonu doğrultusunda, çevre dostu, sürdürülebilir projelere paydaş olmaya devam ediyor. İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Türkiye’de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta’nın işbirliğiyle düzenlenen İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına adlı uluslararası öğrenci yarışması, bu yıl ilk olarak “Molozlar yeniden sanatta can buluyor” temasıyla gerçekleşti.

Yarışmanın ödül töreni, İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülşen Aytaç, heykeltıraş Asaf Erdemli, Benesta Genel Müdürü Roksana Diker ve yarışmacı öğrencilerin katılımıyla Benesta Benleo Acıbadem’de yapıldı.

Öğrencilerin tasarım çalışmalarının final sunumlarının ardından firma ekibinden temsilciler ve jürinin kararıyla dört öğrencimiz ödül kazandı. Yarışmanın sonunda, birincilik ödülünün sahibi “Safe Place” isimli çalışmasıyla Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencimiz Esra Balcı oldu. İkincilik ödülünü “Sculpture of Relax” çalışmasıyla Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencimiz Melisa Yurdakul, üçüncülük ödülünü “Merge” isimli çalışmasıyla Peyzaj Mimarlığı öğrencimiz Berra Kafalıer ve dördüncülük ödülünü de “Flow Sculpture” isimli çalışmasıyla Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencimiz Selin Kaya kazandı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.