25 May 2023

İTÜ’lü Öğrencilerden Taşkışla’da Bir Film: Yağmak Üzere

İTÜ’lü öğrencilerinin Taşkışla atmosferinde çektiği orta metraj film Yağmak Üzere, izleyicilerle buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ’lü öğrencilerin hazırladığı 52 dakika uzunluğundaki orta metrajlı Yağmak Üzere filmi gösterime girdi. Tarihi Taşkışla Yerleşkemizde çekilen film, başta İTÜ TMDK olmak üzere çeşitli fakültelerden öğrencilerin bir araya gelmesiyle hazırlandı. Büyük bir öğrenci dayanışmasının eseri olan Yağmak Üzere’nin tanıtımı da İTÜ öğrenci kulüpleri aracılığıyla yapıldı ve tanıtım videoları 14 binden fazla kez izlendi.

Filmin ilk gösterimi için düzenlenen galaya İTÜ öğrencileri ve akademisyenleri başta olmak üzere Bilgi, Boğaziçi, Bahçeşehir gibi üniversitelerden gelen öğrencilerle çok sayıda misafir de katıldı. Son gösterimi Taşkışla’da yapılan Yağmak Üzere, üç gösterimde toplam 400 izleyiciye ulaştı.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Mimarlık Fakültesi öğrencimiz Emin Tahir Neftçi filmle ilgili şunları dile getirdi: “Her anlamda İstanbul Teknik Üniversitesi ve bilhassa Taşkışla atmosferinin büyük katkısıyla ortaya çıkardığımız Yağmak Üzere adlı filmimiz, biz üniversite öğrencilerinin yedi aya yayılan ciddi emeğiyle ortaya çıktı. Filmimizin dikkate değer bir ilgiyle karşılanmasından çok memnunuz.”  

Filmde emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yağmak Üzere filminin fragmanını izlemek için tıklayınız. 

Kitapçığı incelemek için tıklayınız.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ