24 May 2023

İTÜ 250. Yıl Fakülteler Futbol Turnuvası Tamamlandı

İTÜ 250. Yıl Fakülteler Futbol Turnuvasında kazanan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlediği İTÜ 250. Yıl Fakülteler Futbol Turnuvası, 2-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşti. 11 fakültemizin kıyasıya mücadele ettiği turnuvada Mimarlık Fakültesi ile Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi finale kaldı.

İki fakülte arasında gerçekleşen final karşılaşmasında 1-1 beraberliğin bozulamaması üzerine penaltı atışlarına gidildi. Atılan penaltı atışları sonucunda Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi maçı kazanarak birinci olurken, Mimarlık Fakültesi de turnuvayı ikinci olarak tamamladı. İnşaat Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi arasında oynanan maç sonunda ise İnşaat Fakültesi galibiyeti elde ederek üçüncü sırada yer aldı.

Turnuva sonunda derece alan fakülte takımlarımız şöyle sıralandı:

1. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

2. Mimarlık Fakültesi