24 May 2023

2023 Yılı İTÜ Akademik Performans Ödülleri Sahiplerini Buldu

Geçen yıl ilk kez düzenlenen İTÜ Akademik Performans Ödülleri’nin ikincisi 18 Mayıs’ta gerçekleşti. İki kategoride verilen ödüllerde toplam 232 akademisyenimizin çalışmaları ödüllendirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Akademik Performans Ödülleri töreni 18 Mayıs 2023’te Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Deniz, Prof. Dr. Mustafa Kumral, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata’nın yanı sıra fakülte dekanlarımız ve çok sayıda öğretim üyemiz de katıldı.

İlk kez geçen yıl verilmeye başlanan İstanbul Teknik Üniversitesi Akademik Performans Ödülleri, İTÜ öğretim üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılanmıştı. Bu yıl ikincisi yapılan törende iki kategoride toplam 232 akademisyenimize ödül verildi. Akademik performans kategorisinde 109 öğretim üyemiz ödüle layık görülürken, yayın kategorisinde 123 akademisyenimiz ödül almaya hak kazandı.  

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İsmail Koyuncu; “Akademisyenlerimizin yaptığı çalışmalar, üniversitemizin sahip olduğu başarılar ve geleceğe dair hedeflerimiz doğrultusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple akademisyenlerimizin çalışmalarının ödüllendirilmesini önemsiyoruz,” dedi. Prof. Dr. Koyuncu, aynı zamanda konuşmasında İTÜ’nün Türkiye’ye en çok akademisyen kazandıran üniversite olduğuna da vurgu yaptı.

Akademik performans kategorisinde 2020-2022 yıllarında bölüm içinde yayın - atıf ve proje sayısı, verdiği dersin kredi sayısı, proje sayısı ve bütçesi, mezun ettiği lisansüstü öğrenci sayısı gibi kriterler belirleyici olurken; yayın kategorisinde 2022 yılı boyunca en çok yayın yapan akademisyenlerimiz ödüle değer görüldü.

Öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ödül alan akademisyenlerimizin listesine ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Akademik Performans Ödül Töreni’ni izlemek için tıklayınız.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ