18 May 2023

İTÜ’de Mühendislik ve Malzemenin Serüvenini Anlatan Sergi

İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi’nde düzenlenen “Malzemeden Sanata” Sergisi, 17-18 Mayıs tarihlerinde mühendisliğin malzemeyle ilişkisini merak edenlerle buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mühendisliği yeniden tanımlayan bilimsel ve teknolojik rolünü özenli sanat etkinlikleriyle taçlandırıyor. Üniversitemizin kuruluşunun 250. yılında, İTÜ Metalurji ve Malzeme Bilimi Kulübü öğrencilerimizin hazırladığı “Malzemeden Sanata” sergisi Ayazağa Yerleşkesi Kimya - Metalurji Fakültesi’nde 17 Mayıs 2023 günü yapılan bir açılış töreniyle katılımcıların beğenisine sunuldu. Etkinliği başta öğrenciler olmak üzere yoğun bir katılımcı kitlesi takip etti.

Zihin açıcı etkinlikler

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, “Malzemeden Sanata” sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, malzeme biliminin mühendislikteki önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Bir mühendis olarak ne üretiyor, hangi alanda çalışma yapıyor olursanız olun, kullandığımız malzemenin kimyasını ve doğasını bilemeden onu verimli şekilde kullanamayız. Dolayısıyla, mühendisliğin en önemli yönlerinden birinin maddenin kimyasını iyi bilmek ve bu sayede malzemeye hükmetmek olduğu söylenebilir.”

İTÜ’de ‘Sürdürülebilirlik Yılı’na vurgu

Metalurji ve malzeme biliminde sürdürülebilirlik kavramının önemine, verimli kullanım ve sağlıklı geridönüşümün günümüzde ön planda olmasına dikkat çeken Prof. Dr. Koyuncu, “Sürdürülebilirliği sadece akademik düzeyde ele almıyoruz; kampüs yaşamından idari personelimize, öğrencilerimizin sosyal ortamlarından araştırma konularına kadar her alanda sürdürülebilirliği öne çıkaran adımlar atıyoruz,” dedi. İTÜ’nün aynı zamanda 250. yaşını kutlayacağı yıl olan 2023, “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan edilmişti.

Prof. Dr. Koyuncu, İTÜ’nün öğrenci faaliyetlerine verdiği önemin altını çizerek, “Üniversite hayatı boyunca yapılan böylesi etkinliklerin çok değerli ve zihin açıcı olduğunu düşünüyorum,” sözleriyle sergiye katkı sunanlara teşekkür etti.

Üniversitemizin 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Malzemeden Sanata” sergisi, iki gün boyunca Kimya - Metalurji Fakültesi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Sergi de düzenlenen çeşitli etkinliklerde katılımcılar mühendislik, malzeme ve sürdürülebilirlik arasındaki ilişkiyi birincil elden deneyimleme olanağı buldu.

19 Mayıs’a özel döküm, yarışma, özel cam ve metal eserler

Serginin ilk gününde cam sanatçısı Vahide Kaya’nın cam gösterisi ve demir sanatçısı İdris Orhan Savaş’ın demir dövme gösterisi büyük ilgi gördü. Sergi, ikinci gününde TÜDOKSAD tarafından gerçekleştirilen 19 Mayıs Özel Döküm Etkinliği’ni ve Lincoln Elektrik Ödüllü Kaynak Simülatörü Yarışması’nı katılımcılarla buluşturdu.

“Malzemeden Sanata” sergi etkinliğinde Temirci Art Sanat Kulübü Metal Heykel Sergisi, Vahide Kaya Cam Sergisi ve Artem Martis Cam Heykel Sergisi, fakültemizin Orta Bahçe bölümünde ziyaretçileri ağırladı. Katılımcılar sergi boyunca yapılan özel ikramlarla serginin tadını çıkardılar.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ