16 May 2023

İTÜ, Teknofest'ten 11 Ödülle Döndü

Bu yıl altıncısı düzenlenen Teknofest, 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Havacılık, uzay ve teknoloji alanında birçok gösteri ve yarışın düzenlendiği festivalden üniversitemiz toplam 11 ödülle döndü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında teknoloji ve tasarım alanında başarılarını sürdürüyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, üniversitemizin de akademik paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle 27 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Okulların ve binlerce öğrencinin oluşturduğu proje takımları, farklı alanlarda birçok proje ile kıyasıya yarıştılar.

İTÜ, Teknofest yarışlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ev sahipliği yaptı. Olimpik Yüzme Havuzumuz kategorilerden biri olan İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması’nın yapıldığı yer oldu. Festival boyunca stantları ve projeleriyle dikkat çeken İTÜ, düzenlenen yarışmalarda elde ettiği başarılarla da ön plana çıktı.

Teknofest’te üç birincilik birden

İTÜ öğrencilerinden oluşan proje takımları, aralarında performans, tasarım, en iyi sunumun da yer aldığı toplam 11 ödül ve derece elde etti. İnsanlık Yararına Teknoloji, Sürü İHA ve Tarımsal İnsansız Kara Aracı yarışmalarında birincilik elde eden proje takımlarımız; ayrıca ikişer tane ikincilik, üçüncülük ve performans ödülleri ile birlikte birer tasarım ve en iyi sunum ödülü olmak üzere toplam on bir ödülün sahibi oldu.

Proje takımlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

Teknofest 2023 Yarışmalarında derece elde eden takımlarımız

Takım Adı YARIŞMA ADI AÇIKLAMA
İTÜ Albatros Savaşan İHA Tasarım Ödülü
İTÜ ATA Savaşan İHA Üçüncülük
İTÜ Hyperbee Hyperloop Geliştirme Üçüncülük
İTÜ Nom Uluslararası İHA İkincilik
İTÜ Sky Uav Uluslararası İHA Performans Ödülü
İTÜ Gamma Karma Sürü Robotlar İkincilik
İTÜ TAM İnsanlık Yararına Teknoloji En İyi Sunum Ödülü
İTÜ Rake Tarımsal İnsansız Kara Aracı Birincilik
İTÜ Rake İnsanlık Yararına Teknoloji Birincilik
İTÜ Gökbörü Uluslararası İHA Performans Ödülü
İTÜ Cezeri Sürü İHA Birincilik

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ