11 May 2023

Doktora Öğrencimize Birincilik Ödülü

İTÜ Ulaştırma Mühendisliği doktora öğrencimiz Yiğit Can Yavuz, Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması 2023’te rakiplerini geride bırakarak birinciliğe değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kuruluşunun 250. yıldönümünde öğrenci başarılarına yenilerini ekliyor. Coğrafi bilgi sistemleri alanında faaliyet yürüten Esri firmasının Türkiye’de gerçekleştirdiği Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması 2023’te İTÜ Ulaştırma Mühendisliği doktora öğrencimiz Yiğit Can Yavuz birinci oldu.

Ülkemizin farklı üniversitelerinden katılan çok sayıda proje Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması 2023’te yarıştı. Akademi ve özel sektörden temsilcilerin yer aldığı jüri finale kalan dokuz projeyi değerlendirdi.

Esri Türkiye Ankara Ofisi’nde 3 Mayıs günü yapılan sunumlar ve jüri oylaması sonucu “Entegre SWARA ve Maksimum Kapsama Modeliyle Paylaşımlı E-skuter Park İstasyonlarının Belirlenmesi” başlıklı projesiyle Ulaştırma Mühendisliği doktora öğrencimiz Yiğit Can Yavuz en yüksek oyu alarak birincilik ödülünü kazandı. Öğrencimiz elde ettiği bu başarıyla Esri Türkiye ekibi ile birlikte ESRI Kullanıcı Konferansı'na katılacak. Öğrencimizin proje posteri ABD Kaliforniya San Diego'da 10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan ESRI Kullanıcı Konferansı'da sergilenecek.

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ