07 May 2023

İTÜ Kariyer Zirvesi’nde Firmalar ve Genç Yetenekler Bir Araya Geldi

İTÜ Ayazağa ve Gümüşsuyu Yerleşkelerinde 3-4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ’23), her yıl olduğu gibi seçkin kurumsal firmalarla genç yetenekleri bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), mühendisliği yeniden tanımlayarak geleceği dönüştürürken öğrencilerine güçlü bir kariyer altyapısı sağlayan etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Üniversitemizin kuruluşunun 250. yılında ülkemizin en büyük kariyer etkinliklerinden biri olan İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ) bir kez daha genç yeteneklerle firmaları buluşturdu.

Yeni yeteneklere ihtiyaç duyan sektörler İTÜ’de

Bu yıl “Kariyerine Zirveden Başla” sloganıyla yola çıkan İKZ 2023, Ayazağa ve Gümüşsuyu olmak üzere İTÜ’nün iki ayrı yerleşkesinde, Merkezi Derslik ve beş farklı fakülte binasında 3-4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşti. İTÜ Kariyer ve Staj Merkezi tarafından düzenlenen zirveye 145 firma katıldı. Firmaların 170 stant açtığı zirvede çeşitli başlıklarda 80 kariyer etkinliği düzenlendi.

Vestel ana sponsorluğunda yapılan olan zirvede bilişimden denizciliğe, bankacılıktan enerjiye, makinadan inşaat ve tekstil sektörüne kadar, yeteneğe ihtiyaç duyan tüm sektörler genç İTÜ’lülerle güçlü kariyer rotaları çizmek için bir araya geldi.

Mülakat simülasyonlarından atölyelere çok sayıda etkinlik

İTÜ Kariyer Zirvesi 2023’te İTÜ’lü genç yetenekler, şirketlerin insan kaynakları yetkilileriyle tanıştı, iş ve staj kabulü almak için ne gibi şartlar arandığını öğrenerek katılımcı firmalarla direkt olarak özgeçmişlerini paylaştılar. Öğrenci ve mezunlarımız iş ve staj mülakatlarına katılma olanağı buldular.

Örnek olay çalışmaları, mülakat simülasyonları, atölye çalışmaları gibi yüze yakın kariyer etkinliğinin yer aldığı zirvede ayrıca katılımcı firmalar tarafından “Yeteneğe Dokun” başlığı altında kariyer etkinlikleri yapıldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ