04 May 2023

İTÜ ve Anadolu Isuzu Arasında Protokol

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde İTÜ ile Anadolu Isuzu arasında MasterBee protokolü imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğrencilerine lisans eğitimi sırasında yüksek lisans dersleri alma, staj ve erken mezuniyet imkânı sunan, Türkiye’deki ilk ve tek program MasterBee kapsamında, İTÜ ile Anadolu Isuzu arasında bir protokol imzalandı. 

26 Nisan 2023 günü İTÜ Rektörlüğünde yapılan protokol imza törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve İTÜ Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiçek Ersoy ile birlikte Anadolu Isuzu’dan İnsan Kaynakları Müdürü Onur Ortatepe, İş Geliştirme Ürün ve Projeler Müdürü Cengizhan Bilgin ve İnsan Kaynakları İş Ortağı Emre Yalçınkaya katıldılar.

İTÜ öğrencilerinin teorik bilgilerini pratik bilgi ile desteklemeyi ve niteliklerini güçlendirmeyi amaçlayan bu protokol sayesinde, ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin de ileri bir seviyeye taşınacağını dile getiren Prof. Dr. Satoğlu, İTÜ’nün öğrencilerine kazandırdığı aktif öğrenme modeline vurgu yaptı. 

Protokol kapsamında, İTÜ’nün ilgili fakülte ve bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, akademik eğitim takvimine göre belirlenen koşulları sağlamaları şartıyla, yüksek lisans eğitimlerine devam ederken Isuzu firmasına ait işyerlerinde staj yapabilecek ve bu şekilde istihdam sağlanacak.

 

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ