02 May 2023

İTÜ ve Sabancı Üniversitesi Arasında İşbirliği

İTÜ, Sabancı Üniversitesi ile çeşitli alanları kapsayan bir protokol gerçekleştirdi. İki üniversitenin işbirliği ileri araç teknolojilerinden ürün geliştirmeye kadar çeşitli başlıkları kapsıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), geleceği dönüştürerek mühendisliği yeniden tanımlama hedefiyle ilerlediği 250. yılında Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Holding ile güçlerini birleştirecek önemli bir işbirliğine imza attı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu 27 Nisan 2023 tarihinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’yle bir araya geldi. Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda iki üniversitenin yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirebileceği işbirlikleri, 1773 İTÜ Teknopark ile çeşitli uygulama ve araştırma merkezleri için planlanan ortaklık ve geliştirmeler gündeme geldi.

1773 İTÜ Teknopark atılımı

Dördüncü nesil yapısıyla kapılarını yeni açan 1773 İTÜ Teknopark, Sabancı Üniversitesi’yle işbirliğine gidecek. Bu kapsamda J-START yatırım fonundan faydalanılması hedefleniyor. Ayrıca İTÜ ve Sabancı Üniversitesi yurtdışında teknokent kurmak için güç ve deneyimlerini birleştirecek.

İleri araç teknolojisinden ürün geliştirmeye

İTÜ çatısı altında yeni kurulan İTÜ İleri Araç ve Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLATAM) Sabancı Holding ile otonom sürüş teknolojileri gibi alanlarda ürünleştirme için işbirliği yapacak. Ayrıca İLATAM, İTÜ Enerji Enstitüsü, Enerjisa ve Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla; menzil uzatıcı hidrojen temelli elektrolizör, PEM Yakıt Hücresi ve pil teknolojileri konularında ürün geliştirilmesi de gündeme geldi.

İTÜ İLATAM’ın Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜMER) ile proje bazlı işbirliği yapması amaçlanıyor.

Doktora için eş danışmanlık, AB projeleri ve daha fazlası

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi arasında doktora öğrencileri için eş danışmanlığın teşvik edilmesi, AB projelerine başvurulması için Brüksel’de ortak bir danışmanlık şirketi kurulması ve iki üniversitenin kuluçka merkezleri arasında etkin işbirliği yapılması ayrıca işbirliği protokolünün kapsamı dahilinde bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ