02 May 2023

İTÜ’de Uluslararası Yaz Okulu

T.I.M.E. Birliği tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Teknolojilerin Disiplinlerarası İşbirliği (TCST) Uluslararası Yaz Okulu” 28 Ağustos – 8 Eylül 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 250. yılında sürdürülebilirlik odaklı projelerle geleceği dönüştürecek adımlar atmaya devam ediyor. T.I.M.E. (Top International Managers in Engineering) üyesi dört üniversitenin oluşturduğu konsorsiyum tarafından organize edilen, “Sürdürülebilir Teknolojilerin Disiplinler Arası İşbirliği (TCST) Uluslararası Yaz Okulu” bu yaz çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Öğrenciler, sanayiciler, genç araştırmacılar ve mühendislerin katılımına açık olacak yaz okulunda; temiz bir çevre, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme için akıllı çözümlere katkıda bulunan yenilikçi malzeme ve teknolojilerin sürdürülebilir kullanımına odaklanılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi (Almanya), Xi’an Jiaotong Üniversitesi (Çin) ve Aristoteles Üniversitesi (Yunanistan) tarafından organize edilen yaz okulunun kapsayacağı disiplinlerarası içerikli dersler aşağıdaki konuları kapsayacak:

  1. Tekstil malzemeleri ve teknolojileri
  2. Sürdürülebilir malzeme ve bileşenlerin çoklu fizik yardımıyla modellenmesi
  3. Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik
  4. Sürdürülebilir elektronik ve optoelektronik cihaz uygulamaları için  iki boyutlu malzemeler

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ