27 Nis 2023

İTÜ’de Robot Olimpiyatları

İTÜ 15. Robot Olimpiyatları 25-26 Nisan 2023 tarihleri arasında geniş bir katılımla gerçekleşti. İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte robotlar farklı kategorilerde yarışırken uzman isimler öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (İTÜKON) tarafından 25-26 Nisan tarihlerinde Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen İTÜRO’da robotik ve kontrol bilimi üzerine atölye çalışmaları, panel ve söyleşiler gerçekleştirildi. Bu yıl 15’incisi düzenlenen etkinlikte, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi yaptıkları robotları sergileyerek kıyasıya yarıştılar.

Girişimci ve yenilikçi mühendisler yetiştirme hedefi

İTÜ Robot Olimpiyatları’nın açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu “Öğrencilerimizi daha hazırlık sınıfından başlayarak girişimci ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirmeye önem veriyoruz. İTÜRO gibi, öğrencilerimizin çabasıyla yapılan büyük organizasyonlar da bu durumun en önemli göstergelerinden biridir,” dedi.

Ar-Ge’deki gelişimi hem girişimci hem de teknoloji yönüyle takip eden İTÜRO’nun 2007’den bu yana düzenlendiğini anımsatan Prof. Dr. Koyuncu, bu organizasyonlarla dünyadaki endüstriyel gelişim ışığında teknik kapasiteye ve etik değerlere sahip mühendisler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Farklı kategoriler ve ödüller

Her yaştan robotik meraklılarına hitap eden İTÜRO’da İTÜ’nün 250. yılına özel tematik yarışma kategorileri yer aldı. Kurulan masalarda katılımcılar yaptıkları robotları sergilediler. Yarışmaların kazananları toplamda 100 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

İTÜRO’da iş dünyası, kamu ve akademiden temsilciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlendi. Çip krizi ve yerli çip üretimi gibi konulardan futbolda yapay zekâ destekli veri analizine; yeni nesil girişimcilik, üretimde yapay zekâ, otonom robotik sistemlerde mühendislik kariyeri gibi çeşitli konu başlıkları oturumlarda masaya yatırıldı. İTÜRO 2023, düzenlenen bir kapanış töreniyle sona erdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ