03 Nis 2023

E-Atıklar Depremzedelere Umut Oluyor

İTÜ, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. İTÜ’nün başlattığı kampanya ile toplanan e-atıklar sayesinde depremzede çocuklara teknolojik eğitim cihazı desteği sağlanacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Son yıllarda oldukça önem kazanan eğitimde dijitalleşme, pandemi sürecinde hız kazandı. Yüz yüze eğitim imkânının sağlanamadığı doğal afet dönemlerinde, eğitimin büyük bir kısmı teknolojik cihazların yardımıyla sağlanmaya başlandı.

Ülkemizde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çocuklar eğitime ara vermek zorunda kaldı. Bu sebeple İTÜ Sıfır Atık ve Çevre Mühendisliği Kulübü, depremzede çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için yeni bir proje başlattı. Bu proje kapsamında e-atıklar Ayazağa Kampüsü içerisinde gönüllü bir şekilde toplanacak. Anlaşmalı şirket olan Exitcom ile ürün geridönüşüm ve değerlendirilmesi yapılacak. Geridönüşüm şirketi tarafından toplanan elektronik atıklardan elde edilen gelirle, depremzede çocukların eğitimde ihtiyaç duydukları tablet, bilgisayar gibi cihazlar temin edilecek. Bu sayede depremzede öğrenciler eğitimlerine devam edebilecekler.

Proje, aynı zamanda ömrünü tamamlamış e-atıkların elden çıkarılarak döngüsel ekonomiye tekrar dahil edilmesini veya geridönüştürülerek topluma ekolojik yükleri azaltma imkânı/alışkanlığı kazandırmayı da hedefliyor.

Sizler de e-atıklarınızı Merkezi Derslik girişinde yer alan atık toplama noktalarına getirebilirsiniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ