30 Mar 2023

Öğrencimizden Büyükler Salon Atletizm Şampiyonası’nda Derece

İTÜ Kimya Bölümü öğrencimiz ve Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü sporcusu Ali Aksu, Türkiye Büyükler Salon Atletizm Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde etti.

Turkcell Türkiye Büyükler Salon Atletizm Şampiyonası, 14-15 Mart 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılan yarışmalar sonucunda, toplam 26 branşta Türkiye’nin en iyi atletleri belirlendi.

Öğrencimiz Ali Aksu, Büyük Erkekler 400 metre kategorisinde 48,39 saniyelik derece ile 2. olarak en iyilerin arasında yerini aldı. Öğrencimiz, bu başarısında İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyemiz ve aynı zamanda milli atlet olan antrenörü Prof. Dr. İbrahim Eksin’in çok büyük katkısı olduğunu belirterek antrenörüne teşekkür etti.

2021 Balkan Şampiyonu

Ali Aksu, 2021 yılında Büyükler Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda da bir madalya kazanarak dahil olduğu Milli Takım ile ülkemize Balkan Şampiyonluğu’nu getirmişti.

Öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.