21 Mar 2023

İTÜ’de Uluslararası Tekstil ve Moda Kongresi

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ev sahipliğinde Uluslararası Tekstil ve Moda Kongresi (ITFC2023) Gümüşsuyu Yerleşkemizde 16-17 Mart tarihlerinde düzenlendi. Kongre, on bir farklı ülkeden katılımcıları bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendiren önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Uluslararası Tekstil ve Moda Kongresi (ITFC2023), İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesinde 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleşti. 

Moda ve tekstilin sağladığı çözümler 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu kongrenin açılış konuşması kapsamında katılımcılara seslendi. İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Besim Özek ve YÜNSA Operasyon Müdürü Engin Sarıbüyük de kongrenin önemini vurgulayan birer açılış konuşması yaptılar. 

İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp’in başkanlığında yürütülen ITFC2023, üç kıta ve on bir farklı ülkeden 150’nin üzerinde katılımcıyı bir araya getirdi. İTÜ’nün “Sürdürülebilirlik Yılı” olarak belirlediği 2023’te gerçekleşen kongrede deprem, pandemi, çevre kirliliği ve toplumsal normlar gibi konu başlıklarında moda ve tekstilin sunduğu çözümler tartışıldı.  

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ev sahipliğinde davetli konuşmacılar ITFC2023’te sunumlar yaptılar. Prof. Dr. Behnam Pourdeyhimi, Dr. Rudolf Hufenus, Prof. Dr. Alper İlki, Arzu Kaprol ve Dr. Öğr. Üyesi Amy Sperber gibi farklı disiplinlerden uzman isimler katılımcı olarak kongrede yer aldılar. 

Hedef, sanayi ve üniversite işbirliği için ortak platform

ITFC2023’e sunum yapan akademisyenlerin yanı sıra Ar-Ge ve tasarım merkezleri de yoğun katılım sağladı. Akıllı tekstillerden nanoteknolojiye, endüstri 4.0’dan dijitalleşen moda akımlarına dek pek çok yenilikçi başlıkta sunumlar gerçekleşti. 

Kongrenin sanayi ile akademiyi buluşturan ulusal ve uluslararası işbirlikleri için ortak bir platform haline dönüşmesi hedefleniyor. Kongrenin ikincisinin 2025’te düzenlenmesi planlanıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ