08 Mar 2023

İTÜ’lülere En İyi Start-up Ödülü

1-3 Mart 2023 tarihleri arasında beşinci kez yapılan Imagine Tomorrow Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Etkinliği’nde İTÜ’lü ekipler birçok ödül kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Imagine Tomorrow Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Etkinliği (EURIE 2023) Yüksek Öğrenim Zirvesi kapsamında 1-3 Mart tarihleri arasında beşinci kez gerçekleştirildi. 1-2 Mart 2023’te Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, 60 girişimci ekibin katıldığı uluslararası nitelikli Imagine Tomorrow etkinliğinde İTÜ öğrenci ekipleri büyük başarı elde ettiler. İki gün süren etkinlikte ekipler 38 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Bu etkinlikte sunum yapma fırsatı bulan İTÜ’lü üç ekibin çalışmaları jüri tarafından ödüllendirildi.

“En İyi Start-up”

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencimiz Ömer Kara, kurucusu olduğu BioClean Çevre Teknolojileri AŞ’yle katıldığı yarışmada ekip arkadaşları Aybike Avcı (Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği) ve İlknur Toklu (Bees R&D Team İş Geliştirme Uzmanı) ile birlikte “En İyi Start-Up” alanında birinci oldu. Öğrencimizin ekibi ayrıca Patent Başvuru Desteği Ödülü ve Dijital Pazarlama Mentörlük Ödülü de aldı.

Üçüncülük ödülü de İTÜ’lülere

İTÜ Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Melih Biçer ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Pelin Kaya tarafından kurulan Kernel Dynamics firması üçüncü oldu. Ekip, iki farklı alanda ödüllendirildiler.

İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü lisans ve lisansüstü mezunu Nihat Fatih Kayacıoğlu, Makine Mühendisliği mezunu Abdülaziz Ali, Elektrik Mühendisliği mezunu ve aynı bölümde MasterBee programı öğrencisi Yahya Acar’ın yer aldığı BeeBattery firması da aynı ödüle layık görüldü ve Mentorlük desteği almaya hak kazandı.

Ödül kazanan öğrencilerimiz, kendilerine destek olan üniversitemize ve İTÜNOVA TTO’ya teşekkürlerini dile getirdiler. Birincilik ve üçüncülük ödüllerini elde eden İTÜ’lüler, kazandıkları para ödülünü depremzedelere bağışladılar.

Girişimcilik kültürü İTÜ’nün değerleri ile örtüşüyor

TÜNOVA TTO kurumundan jüri üyesi olan Ayşe Kandemir, son yıllarda İTÜ’lü girişimcilerin sektörde adının sıkça duyulmaya başlamasının sebebini girişim kültürü ile İTÜ’nün değerlerinin kesişmesine bağladı ve bu başarının tesadüf olmadığını sözlerine ekledi. İTÜNOVA TTO olarak öğrenci ve akademisyenlerin fikirlerinin ve çalışmalarının şirketleşme süreçlerinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ