03 Mar 2023

En Etkin 50 Teknoloji Lideri Arasında 15 İTÜ’lü

İTÜ mezunları ülkemizde teknolojiye yön veriyor. İTÜ’lü 15 isim, BMI tarafından bu yıl ilk kez hazırlanan Türkiye “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” listesinde yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ mezunları ülkemiz ve dünya çapında kazandığı başarılarla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Business Management Institute (BMI) Business School Istanbul tarafından DataExpert işbirliğiyle yapılan “Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri” araştırmasıyla 2023 yılında ülkemizde teknolojiyi belirleyen yöneticiler ilk kez listelendi.

Sürdürülebilirlik için teknoloji fonksiyonlu liderlik

2023 “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” sıralaması fonksiyon liderliğinin günümüzde gittikçe artan önemine vurgu yapıyor. Bu araştırma, sayısı 800 civarındaki kuruluş ve firma arasından 300’den fazla organizasyonun en üst düzey teknoloji yöneticilerine ulaşılarak hazırlandı.

Pandemiyle dönüşen dünyada liderler de değişti

Liste, eşit rekabet koşulları oluşturulması için bilişim alanında (hizmet, donanım, yazılım) faaliyet yürüten organizasyonlar hariç tutularak hazırlandı. Adayların gönüllülük esasına göre dahil edildiği değerlendirmede performans, iş deneyimi gibi parametrelerin yanı sıra pandemi süreci de dikkate alındı. Ayrıca, dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi boyunca teknoloji yöneticilerinin üstlendiği sorumluluklar ve geçirdikleri değişimler de belirleyici oldu.

Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden akademisyen ve uzmanların oluşturduğu bir danışma kurulu tarafından yapılan titiz değerlendirme ve oylama sonunda ülkemizdeki en etkin 50 teknoloji lideri seçildi.

Türkiye’de teknolojiye yön veren İTÜ’lüler

“En Etkin 50 Teknoloji Lideri” listesinde 15 mezunumuz kendine yer buldu. Perakende mağazacılık, ilaç, dayanıklı tüketim ürünleri gibi sektörlerde Türkiye’nin teknolojisini biçimlendiren İTÜ mezunları aşağıdaki listede görülebilir.

Teknoloji liderleri listesinde yer alan mezunlarımızın temel bilimler arasında bulunan matematik ve fizik gibi alanların mühendislikle birleştiği bölümlerden mezun olması ortak bir payda olarak dikkat çekiyor. Bu durum yapay zekâ gibi kavramların ağırlık kazandığı günümüz teknoloji eğilimlerinde temel bilimlerin artan öneminin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Liderlerin değişimini göz önünde bulunduran liste, İTÜ’nün geleceği dönüştürme hedefiyle verdiği eğitimin başarılı sonuçlarının yansımalarından bazılarını temsil ediyor.

Ödüller, 20 Mart Pazartesi günü Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenecek Teknoloji Liderleri Zirvesi 2023’te sahiplerine takdim edilecek. En etkin teknoloji liderleri listesindeki mezunlarımız hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Mezunlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Dr. Bahadır Zeren Uçak Mühendisliği (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) TUSAŞ
Berke Menekli Endüstri Mühendisliği (Lisans, Yüksek Lisans) BSH
Bilal Genç Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Lisans) A101
Burak Aktaş Endüstri Mühendisliği (Lisans) Flo Mağazacılık
Ege Örer Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Lisans) AXA Sigorta
Engin Kavas Matematik (Lisans), Bilgisayar Mühendisliği (Yüksek Lisans) Aydem Holding
Dr. Gediz Sezgin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Turkcell
Gökhan Kıpçak Makina Mühendisliği (Lisans), Endüstri Mühendisliği (Yüksek Lisans) Şişecam
Handan Karakuş Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Lisans) CarrefourSA
Kerim Tatlıcı Matematik Mühendisliği (Lisans) Migros Ticaret AŞ
Koray Kurt Matematik Mühendisliği (Lisans) Abdi İbrahim
Oğuzhan Yıldız Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (Lisans) Kalyon Holding
Önder Şenol
İşletme Mühendisliği (Lisans, Yüksek Lisans)DeFacto
Serkant Paker
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Lisans) Anadolu Grubu
Şirin Aktaş Bilgisayar Mühendisliği (Yüksek Lisans) Edenred

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ