02 Şub 2023
Öğretim Üyemizin Projesi TÜBİTAK PRIMA Programı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı
İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’in Oil4food projesi PRIMA Programı 2022 yılı Bölüm 2 çağrısı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında sürdürülebilirliği önceleyen projelerle uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. İTÜ Kimya ve Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’in yürütücüsü olduğu Oil4food projesi, TÜBİTAK PRIMA Programı 2022 yılı Bölüm 2 çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Zeytinyağı ve Akdeniz yemeklerini sürdürülebilirlik bakış açısıyla ele alan proje
Kısa adı Oil4food olan proje, “Yan Ürünlerden İşlevsel Bir Gıdaya: Sürdürülebilir bir Zeytinyağı Sistemi ve Daha Sağlıklı Bir Akdeniz Yemeği İçin Mikrobiyal Kaynaklar” başlığını taşıyor. Açıklanan çağrı sonuçlarına göre desteğe hak kazanan 25 proje arasında yer alan Oil4food, Türkiye’den desteklenecek 13 projeden biri oldu. İTÜ’nün “koordinatör” kurum olarak rol üstlendiği projede Almanya, İspanya, İtalya, Fas ve Mısır’dan paydaşlar konsorsiyum ortağı olarak yer alıyor.
PRIMA Programı hakkında
PRIMA (Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve İnovasyon İçin İşbirliği) Programı, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde doğal kaynakların sürdürülebilir biçimde kullanımı, ekonomik büyüme ve istikrarın sağlanmasını hedefleyen projelere kaynak sağlamaktadır. PRIMA Programı, AB Ufuk 2020 tarafından desteklenmektedir. PRIMA Vakfı, bu program kapsamında faaliyet yürüten, Barselona merkezli, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.