22 Ara 2022

İTÜ Mimarlık Öğrencilerinin MimED 2022 Başarısı

İTÜ Mimarlık bölümü öğrencileri, 21. Mimarlık Öğrenci Ödülleri yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. Öğrencilerimizin çalışmaları 53 farklı üniversiteden 433 projenin katıldığı yarışmada rakiplerini geride bırakarak verilen 20 ödülden 12’sini kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. İTÜ’lüler, 250 yıllık bir birikimi deneyimleyerek hazırladıkları projelerle katıldıkları yarışmalardan ulusal ve uluslararası başarılarla dönüyor.

Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından yapılan ulusal nitelikli 21. Mimarlık Öğrenci Ödülleri yarışmasına aralarında İTÜ’nün de bulunduğu ülkemizdeki 53 üniversiteden 433 proje katıldı. 138’i ön eleme aşamasını geçerek jüri tarafından değerlendirildi. Projeler, duayen mimarlar ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin yer aldığı bir jüri tarafından titizlikle incelendi.

İTÜ Taşkışla Yerleşkesi 109’nolu konferans salonunda 12 Aralık günü düzenlenen kolokyum ve ödül töreniyle 21. Mimarlık Öğrenci Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Dört farklı yıl kategorisinde verilen Başarı Ödülü, Teşvik Ödülü ve Jüri Özel Ödülleri; başarılı bulunan projelere takdim edildi. Başarı Ödülü’ne 5.000 TL, Teşvik Ödülü’ne 3.000 TL, Jüri Özel Ödülü’ne ise 1.000 TL para ödülü verildi.

İTÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri, yarışma kapsamında verilen 20 ödülden 12’sini kazanarak büyük başarı gösterdi. Ödül kazanan bütün projeler İTÜ Taşkışla Yerleşkesi Mimarlık Fakültesi 203 numaralı koridorda hazırlanan sergiyle 13 Aralık’tan itibaren ziyarete açıldı. Sergi, 12 Ocak 2023’e kadar ziyarete açık olacak.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

21. Mimarlık Öğrenci Ödülleri yarışmasında ödül kazanan İTÜ’lüler


Birinci Yıl Kategorisi:

Başarı Ödülü: Muhammed Tarık Kurt

Teşvik Ödülü: Rıfat Meriç Yüksel

 

İkinci Yıl Kategorisi:

Jüri Özel Ödülü: Evren Süloğlu

Jüri Özel Ödülü: Gamze Ceylan

 

Üçüncü Yıl Kategorisi:

Başarı Ödülü: Mert Kaan Alptekin

Teşvik Ödülü: Yağız Ateşoğlu

Jüri Özel Ödülü: Emircan Öztürk

Jüri Özel Ödülü: Mehmet Sait Aktay

 

Dördüncü Yıl Kategorisi:

Başarı Ödülü: Nazlı Giriftinoğlu

Teşvik Ödülü: Pelinsu Şahin

Jüri Özel Ödülü: Nazgül Berfin Gölge

Jüri Özel Ödülü: Nursena Çolak

 

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ