21 Ara 2022

İTÜ’de Tekstil Makineleri Sergisi Açıldı

İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi, “Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor. İTHİB ve İHKİB’in katkılarıyla düzenlenen sergi, bir üniversitede düzenlenen ilk laboratuvar test cihazları sergisi olma özelliğini taşıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. yıldönümünde köklü birikimine ön plana çıkaran etkinlikler yapmaya devam ediyor. Teknolojinin hızlı evrimine tekstil test cihazlarıyla tanıklık etme imkânı veren “Geçmişten Günümüze Tekstil Makineleri Sergisi”, İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri) ve İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) meslek kuruluşlarının katkılarıyla hazırlandı. İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi’nde bulunan Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi’nin üçüncü katına kurulan serginin açılış töreni 9 Aralık 2022’de gerçekleşti. 

İTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Kumral’ın yanı sıra Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp serginin açılış töreninde hazır bulundular. Sergi açılışına İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın ve İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan’ın yanı sıra İTÜ’lü mezunlar, öğrenciler ve tekstil sektörü temsilcileri de eşlik ettiler. 

Tekstil Kürsüsü’nün kurulduğu günden bu yana hem eğitim hem de sanayinin laboratuvar ihtiyaçlarına yönelik kullanılan ve zamanının en iyi teknolojisine sahip test cihazlarının günümüzle buluştuğu sergi, Türkiye’de üniversite bünyesinde tekstil alanında yer alan ilk “laboratuvar test cihazları sergisi” olmasıyla da dikkat çekiyor. Sergide 50’li ve 60’lı yıllardan cihazların yanı sıra ömrü bir yüzyıla yaklaşan makineler de katılımcıların ilgisine sunuldu.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ