12 Ara 2022

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi “Dünyanın En Sürdürülebilir Kampüsü” Sıralamasında 47’nci, Türkiye’de ise Birinci!

İTÜ, akademik yerleşkelerin sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği uluslararası UI GreenMetric sıralamasında “Dünyanın en sürdürülebilir 47’nci kampüsü” oldu. Türkiye’den ilk 50’ye giren ilk ve tek üniversite olarak sıralamada yerini alan İTÜ, bu başarısıyla altıncı kez Türkiye birinciliğini elde eden tek üniversite konumunda yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi, akademik yerleşkelerin sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında “dünyanın en yeşil 47’nci kampüsü” oldu. Bu yıl, toplam 1050 üniversitenin değerlendirmeye alındığı listede İTÜ 47. sıradaki yeriyle en seçkin üniversiteler arasına girdi.

“Sürdürülebilir kampüs” çalışmalarıyla ülkemizde birçok yeniliği ve ilki hayata geçiren İstanbul Teknik Üniversitesi, dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında 47. sırada yer alarak Türkiye’den ilk 50’ye giren ilk ve tek üniversite oldu. İTÜ, bölgesel sıralamalar göz önüne alındığında; Ortadoğu’da 2., Avrupa üniversiteleri arasında ise 26. sırada yer aldı.

2022 UI GreenMetric; altyapı, enerji, iklim değişikliği, atık yönetimi, su yönetimi, ulaşım ve eğitim alanlarında değerlendirme yaparak üniversiteleri bu ölçütleri göz önünde bulundurarak sıralıyor.

UI GreenMetric World University Rankings hakkında

Endonezya Üniversitesi’nin 2010 yılındaki girişimiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşımla ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla GreenMetric Üniversite Derecelendirme Sistemi kurulmuştur. Çevrenin sürdürülebilirliğine ve sürdürülebilirlikle ilgili ekonomik ve sosyal sorunlara daha fazla dikkat gösterilmesini hedefleyen UI GreenMetric, her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veri toplamaktadır. Üniversiteler, çevre dostu ve sürdürülebilir politika ve programları uygulamak için gösterilen çabaları yansıtan tek bir puana göre değerlendirilmektedir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ