10 Ara 2022

İTÜ’nün Sürdürebilirlik Projesi Birincilik Ödülü Aldı

İTÜ ve ICA işbirliğiyle geliştirilen İstanbul Boğazı Kuzey Bölgesi İçin Deniz Kirliliği Tespit Projesi, TİSK’in düzenlediği 2022 yılı “Ortak Yarınlar Ödülleri”nde “Yeşil Dönüşüm” kategorisinde birinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi ICA ile birlikte hayata geçirdiği İstanbul Boğazı Kuzey Bölgesi İçin Deniz Kirliliği Tespit Projesi, sürdürebilirlik alanında ödül kazandı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun Ortak Yarınlar Ödül Programı kapsamında verdiği Yeşil Dönüşüm Ödülü’nün bu yılki kazananı İTÜ’nün desteğinde geliştirilen proje oldu.

TİSK Ortak Yarınlar Programı kapsamında yarışan projeler iş, sanat ve akademi alanlarında sosyal sorumluluğu önemseyen saygın isimlerden oluşmuş bir jüri tarafından değerlendirildi. Ayrıca projeler internet üzerinden halk oylamasına sunuldu ve kamuoyu jüriye eklendi.

“Yeşil Dönüşüm”, “Birlikte Mümkün”, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık”, “Kadınlar için Fayda Yaratanlar”, “Gençlerin Yolunu Açanlar”, “Dijitalleşme”, “İşimizin Yarını”, “İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “Özel Ortak Yarınlar” gibi kategorilerde verilen ödüller için 6 Eylül tarihinde başlayan başvurular 16 Ekim’de sona ermişti. Ödül Töreni, 5 Aralık günü ATO Congresium’da yapıldı. Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, sendika başkanları ve davetliler katıldı.

“Yeşil Dönüşüm” kategorisinde verilen ödül; sürdürülebilir bir dünya için çevreye ve dünya ekosistemine yönelik etki yaratan, ekosistemin korunması ve iyileştirilmesi için hayata geçirilen ve yeşil dönüşümü destekleyen projelere veriliyor. Yapılan değerlendirme sonunda, İTÜ Türk Boğazları Denizcilik Uygulama Merkezi (İTÜBOA) ve ICA işbirliğiyle hazırlanan İstanbul Boğazı Kuzey Bölgesi İçin Deniz Kirliliği Tespit Projesi birinciliğe değer görüldü.

“Yeşil Dönüşüm” kategorisinde kazanılan birincilik, üniversitemizin “geleceği dönüştür” mottosuyla sürdürülebilirliğe odaklanan çalışma ve projelerinin başarısını yansıtıyor.

 İstanbul Boğazı Kuzey Bölgesi İçin Deniz Kirliliği Tespit Projesi hakkında

Proje, deniz çevresi ve kıyı şeridi için sürdürülebilir koruma sağlıyor. İstanbul Boğazı’nın kuzey bölgesinde yaşanabilecek gemi kaynaklı muhtemel kirlilik olaylarını izleyen sistem, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kurulmuş uzaktan algılayıcılardan oluşuyor. Sensörler ve haritadan oluşmuş bir yazılım platformu, kirliliğin analiz edilmesine ve uygun araçlarla kısa sürede durumun kontrol altına alınmasına olanak sağlıyor. Proje, çevre ve insan sağlığının korunmasında taşıdığı önemle dikkat çekiyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ