09 Ara 2022

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İTÜ’lü Gençlerle Buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen “Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası” programında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İTÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesinde düzenlenen “Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası” adlı programda konuşan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika ve diplomasi alanındaki deneyimlerini paylaştı. Çavuşoğlu’nun konuşmasını çok sayıda gazeteci, akademisyen ve öğrenci ilgiyle izledi.

Barışçıl ve uzlaştırıcı bir dış politika anlayışı

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, 2023 yılının ülkemiz açısından çok önemli bir miladı temsil ettiğini belirtti. Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken aynı zamanda İTÜ’nün de 250. yaşını kutlayacaklarına değinen Prof. Dr. Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke olarak yürüttüğümüz başarılı diplomasi ile küresel ölçekte birçok sorunu çözme yönünde irade gösterilmiştir. Bu önemli adımların atılmasında büyük katkısı olan Sayın Bakanımızın son dönemde yürüttüğü dış politika, ülkemiz açısından onurlu bir duruşu ifade eder nitelikte olmuştur. Her zaman milli ve bağımsız bir tavır sergilediği gibi; inisiyatif alan, barışçı, uzlaştırıcı ve proaktif bir politika yürütmek açısından, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katkıları çok büyüktür.”

Çok güçlü bir diplomasi geleneğine sahibiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkemizin dış politika geleneğinin her zaman barışçıl ve uzlaştırıcı bir anlayışa sahip olduğunu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün Türk dış politikası geleneğinin mottosu niteliğinde olduğunu belirtti. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kritik bir siyasi coğrafyada bulunmamıza rağmen son yıllarda yürütülen başarılı diplomasi sayesinde küresel ve ulusal ölçekte birçok sorunu çözme yönünde irade gösterdik. Türk dış politikasının güçlü mirasını ve geleneğini koruyan bir dışişleri anlayışı ile çalışıyoruz. Bizim diplomasi geleneğimiz çok güçlüdür ve çok köklüdür...”

Teknoloji ve değişim çağında, dijitalleşmede olduğu gibi dış politika ve siyasette de çok hızlı bir dönüşüm olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan bu hızlı değişime iyi ayak uydurmak gerektiğini dile getirdi: “Biz Dışişleri Bakanlığı olarak dönüşüme hızlı şekilde ayak uyduruyoruz. Bugün yalnızca uluslararası ilişkiler ve benzeri alanlarda eğitim almış kişileri değil; gazetecilik, tıp, psikoloji, mühendislik gibi farklı disiplinlerden gelen nitelikli mezunları da bakanlığımız bünyesine katmaya çalışıyoruz. Bu nedenle İTÜ öğrencilerini de sınavlarımıza girmeye davet ediyorum,” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı konuşmanın sonrasında öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ