08 Ara 2022

İTÜ’de STEM’s Zirvesi: “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin”

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü ve İTÜ GİNOVA tarafından düzenlenen STEM’s (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Zirvesi, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de 6-7 Aralık tarihlerinde yapıldı. “Sürdürülebilir bir gelecek için” mottosuyla düzenlenen zirvede, girişimcilik ve inovasyonu; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle birleştiren sunumlar ve eğitimler ilgi çekti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Bölümü ve İTÜ GİNOVA (Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi) işbirliğiyle düzenlenen ve “Sürdürülebilir bir gelecek için” sloganıyla hazırlanan STEM’s Zirvesi, 6-7 Aralık tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde hibrit olarak gerçekleştirildi. Katılımcılarına fiziki ve çevrimiçi katılım imkânı sunan zirve, Türkiye’den özel sektörün markalaşmış isimleriyle İTÜ’lüleri bir araya getirdi. Ayrıca zirvede GİNOVA’nın ülkemizin girişimcilik ve inovasyon ekosistemine katkıları üzerinde duruldu.

STEM’s Zirvesi’nin açılış törenine İTÜ Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Güloğlu, İTÜ İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, İTÜ Ginova Müdürü Doç. Dr. Adnan Veysel Ertemel, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İTÜ İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı ve STEM’s Zirve koordinatörü Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, açılış konulmasında zirvenin sürdürülebilirlik meraklılarını öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya getirdiğini vurgularken, “Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin yanı sıra girişimcilik ve inovasyonun da konuşulacağı öğretici ve yaratıcı bir zirve,” olduğunu sözlerine ekledi.

İTÜ: Geleceği dönüştüren girişimci üniversite

Rektör Yardımcımız ve Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Güloğlu, zirvenin açılış konuşmasında dinleyicilere hitap etti. “Dünya değişirken meslekler ve işgücü piyasası da değişiyor. Dijital dönüşümle birlikte yeni meslekler ortaya çıktı. Bu durum, eğitimin her zaman güncel tutulması zorunluluğunu ortaya çıkarıyor,” diyen Prof. Dr. Güloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eğitim, STEM gibi yeni eğitim modelleri ile yapılmaktadır. Bu zirvenin, eğitim sistemlerinin sürekli güncellenmesi için önemli bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum. STEM alanlarına hâkim olmanın yanında girişimci ve inovatif bir düşünce yapısı kazanılması gerekiyor. Üniversiteler bu dönüşümün bir parçasıdır ve girişimci üniversite kavramı ön plana çıkmaktadır. İTÜ, sahip olduğu GİNOVA, TTO gibi birimleriyle ve sayısını arttıracağı kuluçka merkezleriyle girişimciliği daha fazla ön plana çıkaracaktır.”

STEM’s Zirvesi’nde İTÜ öğretim üyeleri ve özel sektörden konuşmacılar, STEM’in dünyanın sorunlarını çözme potansiyeli, kadınların STEM konularına katılımının arttırılması, değişim için bir plan oluşturmak, öğrencileri çözüm yaratıcıları olmaya teşvik eden tasarım odaklı düşünme deneyimlerinin nasıl oluşturulacağı gibi konular kapsamlı biçimde ele alındı. “Gelecek burada”, “gelecek sensin”, “STEM sürdürülebilir teknolojiler ile geleceği şekillendirmek”, “Türkiye ekosistemi”, “veteran ve genç girişimciler ile yatırımcılar”, “sorularla iyileştirme yolculuğu”, “STEM ile sürdürülebilirlik” konu başlıkları tartışıldı. Öğrenci proje grupları sunumlar gerçekleştirirken çeşitli sivil toplum kuruluşları ve küresel çapta faaliyet gösteren özel sektörden temsilciler sunumlar yaptı.

STEM’s Zirvesi, sunumlar ve konuşmaların yanı sıra kahve sohbetleri ve eğitimlerle katılımcılarına sürdürülebilirliği özümseme konusunda zengin bir deneyim yaşattı. Sürdürülebilirliği önceleyen firmaların açtığı stantlarda öğrenciler özel sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu. Zirvenin sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

STEM’s Zirvesi’nin programına ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ