07 Ara 2022
İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi bilgisayar laboratuvarı yeni yüzüyle hizmete girdi
Kimya-Metalurji Fakültemizin bilgisayar laboratuvarı ve çalışma alanı, detaylı bir proje kapsamında tümüyle yenilendi. “Yıldız Eren Bilgisayar Laboratuvarı ve Çalışma Alanı” adıyla öğrencilerimizin hizmetine giren alanın açılış töreni 6 Aralık 2022’de gerçekleşti.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğrencilerin daha konforlu şekilde çalışabileceği yeni alanlar oluşturmaya ve mevcut alanlarını geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Kimya-Metalurji Fakültemizin bilgisayar laboratuvarı ve çalışma alanı yenilendi. Yıldız Eren ve Eren Eren’in destekleriyle yenilenen “Yıldız Eren Bilgisayar Laboratuvarı ve Çalışma Alanı” 6 Aralık’ta düzenlenen törenle öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Kapsamlı bir proje ve yenilemeyle düzenlenen çalışma salonu ve bilgisayar laboratuvarı, Kimya-Metalurji Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere tüm İTÜ’lülere yeni, ergonomik ve modern bir çalışma ortamı sağlayacak.
İTÜ öğrencilerine hizmet verecek bu alanı fakültemize kazandıran Yıldız Eren ve Eren Eren’in hazır bulunduğu törene Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, rektör yardımcılarımız, dekanlarımız ve öğretim üyelerimiz de katıldı. “Metalden Sanata Metalizasyon” adlı serginin de katılımcıların beğenisine sunulduğu açılışı yoğun bir öğrenci kitlesi takip etti.
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu açılış töreninde şunları dile getirdi: “Üniversitemiz öğrencilerine, dolayısıyla geleceğimize yapılan kıymetli katkıları görmek de bizi çok mutlu ediyor. Fakültemizin önemli bölümlerinden olan ‘Doç. Dr. Ayfer Aydın Okuma Salonu ve Kitaplığımız’ Sayın Yıldız Eren ve oğlu Eren Eren’in girişimleri ve destekleriyle baştan aşağıya yenilendi. Yeniden tasarlanmış, projesi yenilenmiş ve yeniden yapılmış olan salonumuz umuyorum ki öğrencilerimize uzun yıllar hizmet etmeye devam edecek. Bu değerli katkının yanı sıra, on İTÜ’lü öğrenciye verilmek üzere ‘Yıldız Eren Bursu’nun hayata geçtiğini ayrıca belirtmek isterim. Bu vesileyle, değerli katkıları için Yıldız Hanım’a ve Eren Bey’e İTÜ adına bir kez daha teşekkür ederim.”
Eren Ailesi adına katılımcılara hitap eden Eren Eren, “Bu yılın başında hayata geçirdiğimiz çok güzel bir çalışma oldu. Bugün, bunun meyvesini alıyoruz. Böyle bir çalışma salonu ortaya çıktı. Kimya-Metalurji Fakültesi’ne böyle bir katkı sunmak annemin hayaliydi. Bu hayalin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz. İnşallah daha iyilerini, daha güzellerini yapmak ilerleyen yıllarda nasip olur,” dedi. Eren Eren; Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sebahattin Gürmen ve emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Hasancan Okutan’a bu projenin hayata geçmesinde gösterdikleri çabadan ötürü teşekkürlerini sundu.
Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Sebahattin Gürmen, İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi’nin kurulduğu günden bugüne sürekli bir değişim ve gelişim hedefiyle eğitim-öğretime devam ettiğine vurgu yaparak şu sözleri dile getird:i “Ar-Ge, yaygın etki ve altyapı geliştirme stratejik hedefleri doğrultusunda uyum içinde çalışıyoruz. Öğrencilerimizi yarınlara hazırlama, onları merkeze alan bir yaklaşımı sürdürme hedefinin gerçekleşmesinde bu açılıştan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.”
Açılışın ardından, üniversitemizin 250. yılı kapsamında İTÜ Metalurji-Malzeme Mühendisliği Hazırlık Kulübü’nün katkılarıyla hazırlanan “Metalden Sanata Metalizasyon” adlı sergiyi gezen katılımcılar, metal ve taşı buluşturan çok sayıda özgün sanat eseriyle karşılaştılar.
Yıldız Eren Bilgisayar Laboratuvarı ve Çalışma Alanı hakkında
Geçtiğimiz ağustos ayında yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanan Yıldız Eren Bilgisayar Laboratuvarı ve Çalışma Alanı’ndan toplam 200 öğrencimiz faydalanabilecek. Salon ve laboratuvarın kapıları gece 12.00’ye dek öğrencilerimize açık olacak. Yenilenerek genişletilen bilgisayar laboratuvarındaki öğrenci kapasitesi 56’dan 72’ye çıkarıldı.
Öğrencilere konforlu bir çalışma ortamı sağlamak için yapının akustik, aydınlatma ve iklimlendirmesi hesaplamalı yöntemlerle en özenli şekilde tasarlandı. Güneş kırıcı perdeler ve ısıtma sistemi ile öğrencilerin çalışmalarına rahat odaklanması hedeflendi.