29 Kas 2022

Öğretim Üyemize Bükreş Teknik Üniversitesi’nden Fahri Doktora

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gültekin Göller’e Bükreş Teknik Üniversitesi tarafından 23 Kasım’da fahri doktora verildi. Öğretim üyemiz, malzeme bilimi alanında dünya çapındaki çalışmaları ve kurumlararası işbirliklerine olan katkıları nedeniyle bu unvana layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), akademisyenlerinin etki odaklı araştırma ve çalışmalarıyla uluslararası arenada adından söz ettirmeyi sürdürüyor. İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Gültekin Göller, malzeme biliminde dünya çapında ses getiren araştırmaları ve yükseköğretim kurumlarının ikili işbirliğinin geliştirilmesine verdiği katkılar dolayısıyla Bükreş Teknik Üniversitesi tarafından fahri doktorluk unvanına layık görüldü.

Prof. Dr. Göller için düzenlenen fahri doktora töreni, Bükreş Teknik Üniversitesi Senatosu’nda 23 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. Stanford Üniversitesi ve Elsevier’in hazırladığı 2022 yılı “En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nin “kariyer boyu etki” kategorisinde de yer alan öğretim üyemiz Göller’e verilen fahri doktora, Romanya’nın en eski üniversiteleri arasında yer alan Bükreş Teknik Üniversitesi ile 250. yılını kutlayan İTÜ arasında gelişen ilişkileri de yansıtıyor.

Prof. Dr. Gültekin Göller hakkında

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden alan Prof. Dr. Göller, bunlarla sınırlı olmamak üzere seramik ve kompozit malzemeler, modern seramik zırh sistemleri, ileri teknoloji seramik toz sentezi gibi çok sayıda alanda çalışmalar yürütmektedir. Uluslararası ölçekte etki odaklı araştırmalarıyla bilinen Prof. Dr. Göller, İTÜ’de bulunan ve biyomalzeme, kompozit malzemeler, lazer kesme ve kaynak, spark plazma sinterleme gibi konularda çalışan laboratuvarların kurucusudur. Öğretim üyemiz, 2021’de Romanya Yüksek Öğretim Konseyi Kalite ve Akreditasyon Kurulu tarafından doktora programlarının akreditasyonu için uluslararası uzmanlar kuruluna da seçilmişti.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ