24 Kas 2022

İTÜ Öğrencileri “İnovasyon Elçisi” Oldu

İTÜ’lü öğrenciler, Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü tarafından küresel çapta yürütülen programı başarıyla tamamlayarak “İnovasyon Elçisi” oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında geleceği dönüştürme hedefiyle aktif öğrenme kapsamında öğrenci girişimciliği ve inovasyon konularında öğrencileriyle her gün yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. İTÜ’lü dört öğrencimiz, “d.school” olarak da bilinen Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü’nün öğrencilere geleceği inşa etmek ve dünyanın karmaşık gerçekliğinde yönlerini bulmaları için gerekli bilgiyi kazandırmak için düzenlediği 6 haftalık çevrimiçi “Fire Up Değişim Öncüleri Sertifika Programı” sonunda İnovasyon Elçisi oldu.

İnovasyon Elçileri 2022 takımı, İTÜ’de lisans programlarının ikinci sınıfında eğitim gören öğrencilerimizden oluşuyor. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Nurefşan Cebeci, Çevre Mühendisliği’nden Ömer Tarık İnce, İşletme Mühendisliği’nden Başak Bozkır ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nden Seren Sıla Uysal, Üniversite İnovasyon Elçileri programını başarıyla tamamladılar. İTÜ Üniversite İnovasyon Elçileri 2022 takımı, “Fakülte Şampiyonu” olarak adlandırılan rehberlik görevini yürüten İTÜ GİNOVA müdür yardımcısı Araş. Gör. Dr. Zeynep Erden Bayazıt danışmanlığında başarıya ulaştı.

Öğrencilerimiz, yaptıkları başvurunun ardından geçirdikleri bir seçim süreci sonunda programa katılmaya hak kazanmıştı. İTÜ İnovasyon Elçileri 2022 takımının üyeleri, fakülte şampiyonu ile birlikte birer “değişim öncüsü” olarak İTÜ yerleşkelerinde 2 yıl süreyle projeler yürütecekler. Bu projeler kapsamında İTÜ İnovasyon Elçileri, dünyanın dört bir yanından diğer üniversitelerdeki elçilerle işbirliği yapma imkânıyla yeni değişim stratejilerinin kapısını aralayacaklar.

Fire Up Değişim Öncüleri Sertifika Programı Stanford Üniversitesi d.school’un 2012’de başlattığı ve öğrencilere değişim öncüsü olmaları için eğitim verilen program, bu yıl dünyanın dört bir köşesindeki 63 yükseköğretim kurumundan 242 öğrenciyi kabul etti. Program, belirsizliğin arttığı küresel pandemi gibi dönemlerde üniversite öğrencilerine ve toplumlara rehberlik ederek geleceği biçimlendirebilen öğrenci liderleri yetiştirmeyi hedefliyor.

Öğrenci liderleri, değişim öncüleri olarak akranlarına girişimcilik anlayışı kazandırmak, yaratıcı özgüven oluşturmak, fırsatları kullanmak, problemleri tanımak ve küresel sorunlara odaklanmak için yeni imkânlar oluşturmak adına çalışacaklar. Üniversitede eğitim gören akranlarının ihtiyaçlarının yanı sıra akademisyenlerle üniversite yönetiminin bakış açısını anlamak için kampüs ekosistemini analiz edecekler. İnovasyon elçileri, düzenleyecekleri etkinliklerle inovasyon kültürünün yayılmasını sağlayacaklar. Program kapsamında değişim öncüsü olarak projelerini yürüten öğrenci liderleri geleceğin ekonomisinde rekabet edebilmek için bütün öğrencilere gerekli bilgi ve yeteneği aktarmayı hedefliyorlar.

İTÜ’de Fire Up Değişim Öncüleri Sertifika Programı’ndaki kapsayıcı niteliğe sahip birimler ve yürütülen programlar, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları, bölgesel ve yerel ekonomik gelişmeye yapılan katkılar, inovasyon ve girişimcilik adına düzenlenen atölyeler, zirve toplantıları ve yarışmalara dair bilgi almak için tıklayınız.

İTÜ İnovasyon Elçileri 2022 takım üyelerinin projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İTÜ inovasyon elçilerinin etkinliklerini takip etmek için Youtube ve Instagram sayfalarına bakabilir, ituuif@itu.edu.tr e-posta adresinden iletişim kurabilirsiniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ