23 Kas 2022

İTÜ’nün paydaş olduğu Water in İstanbul çalıştayı 24 Kasım’da

İTÜ ve BIAA, Kamusal Alanlarda Yağmur Suyu Toplama 4. Çalıştayı’nı İstanbul’da gerçekleştirecek. “Water in İstanbul” projesi kapsamında düzenlenecek çalıştay, İstanbul’da su yönetimi üzerine odaklanan birçok kamu kurumunu bir araya getirecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Edinburgh Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi ile birlikte 2021’de başlattığı ve British Institute at Ankara (BIAA) tarafından desteklenen “Water in İstanbul” projesi kapsamında 24 Kasım’da The Marmara Pera Otel’de bir çalıştay düzenlenecek.

İTÜ, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı’ndan Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Özkan Aygün, İTÜ adına projenin eş yürütücüsü olarak çalıştayın açılışında katılımcılara hitap edecek. Çalıştaya İTÜ, Bakanlıklar, İSKİ ve İBB’nin de dahil olduğu; çeşitli üniversite ve kamu kurumlarından temsilcilerin katılması bekleniyor.

“Water in İstanbul” projesi, tarihi boyunca su yönetimine ihtiyaç duyan İstanbul’a odaklanıyor. İstanbul’un 15. yy’da ve yoğun göç aldığı 80’lerde su yönetim politikalarının araştırılmasını, kentin günümüz ve gelecekte yaşaması muhtemel su sorunlarını tartışmak ve çözmek için geçmişte yapılmış uygulamaların bilgisinden faydalanmayı hedefliyor.

Çalıştay programına ulaşmak için tıklayınız.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ