01 Kas 2022

İTÜ’nün dil öğrenme uygulaması IDEAL mobil mağazalarda!

İTÜ’nün Erasmus + KA2 kapsamında paydaşları arasında olduğu yabancı uyruklu öğrencilere yönelik ücretsiz dil öğrenme uygulaması Google Play ve App Store mağazalarında erişime açıldı. Uygulama, aralarında Türkçenin de bulunduğu 6 farklı dili A1 seviyesinde öğretmeyi amaçlıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Avrupa Birliği Erasmus + KA2 kapsamında mülteci ya da göçmen statüsündeki öğrencilere dil öğretilmesi için geliştirilen IDEAL uygulamasını yayınladı. Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için geliştirilen IDEAL; İngilizce, Türkçe, İspanyolca, Katalanca, Litvanca, Norveççe ve Yunancayı A1 seviyesinde eğlenceli oyunlarla öğrenmeyi sağlıyor.

Ücretsiz indirilebilen IDEAL mobil uygulaması bütünüyle açık erişim ilkelerine göre tasarlandı. Benzerlerinin aksine tamamen reklamsız olan IDEAL uygulamasında dil öğrenirken oyun seviyesi geçmek için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmiyor. Uygulamayı kullanmak için üye olmak gerekmiyor.

IDEAL uygulaması, yüksek performansa ihtiyaç duymayan, düşük donanımlı telefonlarda çevrimdışı oynanabilen sade bir yapıya sahip. Uygulama, sesli içerikleri sayesinde hedef dilleri hem yazılı hem de sözlü olarak öğretiyor. Uygulamadaki oyunlarda meslekler, temel ihtiyaçlar, kişisel bakım, sayılar ve zaman, soy ağacı, selamlaşma ve alfabe gibi temel konular ilk bakışta göze çarpıyor.

IDEAL uygulaması, ilk toplantısı 2020’de İTÜ’de düzenlenen I.D.E.A.L. (Göçmenler için Dil Öğrenme Uygulaması) Projesi kapsamında Avrupa Birliği’nin desteğiyle geliştirildi. IDEAL uygulaması geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Google Play Store ve App Store mağazalarına yüklendi.

I.D.E.A.L. Projesi, savaşlar ve ekonomik zorluklar sonucu Avrupa ülkelerine sığınan çocukların topluma uyumu ve akademik başarılarının artması için dil bariyerinin kaldırılmasını hedefliyor. Geliştirilmesi yirmi sekiz aylık bir süreyi kapsayan I.D.E.A.L. Projesi’nin katılımcıları; İTÜ, Ulusal Ajans, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Yunanistan’dan Beşeri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü (IAKE), İspanya’dan Manuel Vázquez Montalbán Enstitüsü ve Norveç’ten Batı Norveç Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’dir. Proje paydaşları İstanbul, Barcelona ve Girit’te yaptıkları toplantıların ardından 6-7 Aralık 2022 tarihinde İstanbul’da tekrar bir araya gelecek.

IDEAL uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

IDEAL uygulamasını Google Play Store’dan indirmek için tıklayınız.

IDEAL uygulamasını App Store’dan indirmek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ